Nackmassageapparat

Nackmassage - bäst i test

Vi har jämfört och testat 5 nackmassage-apparater

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En härlig nackmassage kan vara väldigt mysigt, men det kräver ofta att man är två personer. En smidig lösning på det problemet är en nackmassageapparat. Då kan du enkelt på egen hand få en skön massage med samma avslappnande resultat som du får av en massagebehandling. Häng apparaten på axlarna, starta valfritt massageprogram och låt stelhet och spänningar bokstavligen knådas ur din kropp. Perfekt för dig med stillasittande jobb eller som av andra orsaker har problem med stela axlar och nacke.

Det finns några olika varianter av dessa massageapparater och vi har tittat närmare på fem av de mest populära. Läs vidare här nedan för att hitta den nackmassage-apparat som passar dina behov bäst.

Resultat - Topp 3

Beurer MG 153 Nackmassageapparat

Beurer MG 153

4.7/5
Champion Nackmassage Shiatzu Test

Champion Nackmassage Shiatzu

4.3/5
Beurer MG 150 Nackmassageapparat

Beurer MG 150​

4.2/5

Testet

#1 Beurer MG 153 - Bäst i test

Beurer MG 153 Nackmassageapparat
4.7/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer MG 153

#2 Champion Nackmassage Shiatzu - Prisvärd

Champion Nackmassage Shiatzu Test
4.3/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Egenskaper

Aktuella priser för Champion Nackmassage Shiatzu

#3 Beurer MG 150 - Populär

Beurer MG 150 Nackmassageapparat
4.2/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer MG 150

#4 Zenkuru Nackmassage - Budgetval

Zenkuru Nackmassage-maskin
4/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Egenskaper

Aktuella priser för Zenkuru Nackmassage

#5 Beurer MG 148

Beurer MG 148 Nackmassageapparat test
3.7/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer MG 148

Köpguide

Om du lider av stela och ömma muskler i nacken är en nackmassageapparat en god investering. Att kunna få massage i hemmet när det behövs besparar dig såväl tid som ork. En nackmassage kan hjälpa mot huvudvärk, migrän och kan även främja blodcirkulationen. Det finns flera alternativ med olika funktioner tillgängliga på marknaden.

Det finns många nackmassageapparater att välja mellan vilket kan göra det svårt att hitta rätt. I vår köpguide ska vi gå igenom olika funktioner och egenskaper du bör fundera över vid köp av nackmassage-maskin. Det viktigaste är att du utgår från dina behov för att dina problem ska bli avhjälpta.

Att tänka på vid köp av nackmassageapparat

Innan du bestämmer dig för en nackmassageapparat bör du tänka igenom vilka funktioner och egenskaper du har behov av. Om du har stora problem med nacksmärtor eller stelhet i nacken är det klokt att välja en modell med hög kapacitet och som erbjuder den massagemetod som just du behöver.

Det finns både batteridrivna eller eldrivna apparater. En batteridriven nackmassageapparat är flexibel och kan användas överallt i hemmet och är även perfekt om du reser mycket. Många upplever stelhet i nacken när de flyger och då är en batteridriven modell ett bra val. Med en eldriven modell behöver du inte tänka på laddning av batteriet.

Funktioner och egenskaper att fundera över

Vilket material du vill att apparaten ska vara tillverkad av är också viktigt, speciellt om du är känslig mot vissa material. Oftast är nackmassageapparater tillverkade av ett mjukare material undertill och har sedan ett mer läderaktigt material ovanpå. Välj alltid att köpa en certifierad och godkänd nackmassage-maskin för bästa effekt.

En massageapparat med shiatsu-teknik ger en tryckmassage som efterliknar massage från verkliga händer. Roterande nackmassage kan hjälpa till att lösa upp muskelknutor och slappna av spända muskler, olika modeller har olika antal massagehuvuden. Du ska med fördel välja en modell med flera massageprogram med olika intensitet för en skräddarsydd massageupplevelse vid varje användning.

Massageprogram i en nackmassage-apparat

Beroende på modell har olika apparater olika massageprogram, de kan ha allt från ett program upp till över tio stycken. Vi rekommenderar att du väljer en med fler massageprogram för att kunna få massage anpassad utifrån just dina nackbesvär. Det ska också vara enkelt att ställa in det program du önskar.

Du ska snabbt och lätt kunna programmera in det program du vill använda för att smidigt få rätt massage. Det är också bra med en nackmassage-apparat som låter dig välja intensiteten på massagen. Det kan antingen ske via inställningar eller genom hur du placerar kudden över nacken beroende på modell.

Kan den användas på fler områden?

Det finns nackmassageapparater som även kan användas på andra delar av kroppen, så som rygg, lår och vader. Om du känner att du vill ha en mer mångsidig massageapparat är en sådan ett klokt val. Du kan även fundera över om du behöver någon annan typ av massageapparat för att uppfylla dina behov.

Olika massagemetoder

Som i andra massageapparater kan en nackmassageapparat erbjuda olika typer av massagemetoder. En mycket omtyckt och effektiv massagemetod är Shiatsu, som påminner om massage från verkliga händer. Det ger ett bra tryck på musklerna och hjälper till att mjuka upp dem. Metoden penetrerar musklerna på djupet och hjälper dem att slappna av.

Knackmassage och roterande massage med massagehuvuden är också vanligt. Det ger en kraftfull massage som slappnar av musklerna på djupet. Vid användning i samband med infraröd värme når massagen ännu djupare ner i muskelvävnaden och ger ett bättre resultat. Genom att välja en apparat med flera metoder får du en mer mångsidig produkt.

Värmefunktion

Många nackmassage-maskiner är utrustade med en värmefunktion som gör massagen mer effektiv. Infraröd värme tränger djupare in i musklerna och det bästa är att välja en modell där värmen kan stängas av och sättas igång utifrån behov. Enbart värme kan vara lindrande mot stelhet och smärta och i kombination med massage blir resultatet bättre.

Hur fungerar en nackmassageapparat?

En nackmassageapparat läggs vanligtvis över axlarna och sätts sedan igång. Du behöver inte nödvändigtvis hålla i den med händerna, dock kan vissa modellers intensitet anpassas genom att du håller i handtagen. Apparaterna är specialdesignade för massage av just nacke och axlar och en del har värmefunktion för ett bättre resultat.

Genom att massera musklerna i nacke och axlar kan du stressa ner och slappna av, samt slippa smärta i nacken och axlarna. Smärtproblematik och stelhet i axlar och nacke kan leda till huvudvärk, migrän och sömnproblematik. Genom att trycka och rotera på olika punkter mjukar den upp musklerna, om den har värmefunktion blir effekten bättre.

Hur använder man en nackmassageapparat?

De flesta nackmassageapparaterna är tillverkade för att vara enkla att använda på egen hand. Inställningarna kan nås när den ligger över dina axlar och du kan enkelt välja intensitet. Du behöver ingen hjälp för att kunna använda den, vilket är en stor fördel för de som bor ensamma. Dessutom upptar de väldigt lite utrymme.

Du kan använda din nackmassageapparat både hemma, på jobbet eller på resande fot då de är enkla att ta med sig och kan användas var som helst. Du ska helst välja en med uppladdningsbart batteri för att den ska vara så flexibel som möjligt. En modell med automatisk avstängning minskar risken för överhettning.

Problem som kan avhjälpas av nackmassage

Förutom att smärta och stelhet i nacke och axlar kan lindras med en nackmassageapparat kan du också bli av med spänningshuvudvärk och migrän. Shiatsumassage främjar även blodcirkulationen och sätter igång fettförbränningen, vilket bland annat kan leda till minskat antal celluliter. Dessutom har massage en avslappnande och stressminskande funktion för människor.

Fördelar med en nackmassageapparat

Spända muskler och leder är vanligt vid stillasittande arbete och genom att ha en massagemaskin till nacken kan du slippa de problemen. Den kan avhjälpa vid smärta i såväl axlar och nacke som rygg. Vissa modeller kan även användas på andra delar av kroppen och därmed även avhjälpa vid smärta i andra kroppsdelar.

En fördel med en nackmassageapparat för hemmabruk är att du kan få massage när som helst du har behov av det. Det är en investering som du kan använda på olika platser och inte bara hemma. En annan fördel är att de är mycket enkla att använda på egen hand.

Pris

Priset på nackmassageapparater varierar stort beroende på vilken du väljer, men det är oftast klokt att välja en modell i en något högre prisklass med fler tillgängliga funktioner för större mångsidighet. Det är viktigt att välja en modell av hög kvalitet för att den ska ge rätt och tillfredsställande massage till dina ömma muskler och stela leder.

Så här har vi gjort testet

Jämförelsen av produkterna utförs av vår testpanel som dels genomför egna tester och recensioner av produkterna, och dels gör research från andra experttester och användarrecensioner, för att sedan väga samman alla intryck och omdömen. Med den här metoden tycker vi att vi ger en rättvis och objektiv bild av vilka produkter som faktiskt anses vara bäst i test av både experter och av vanliga användare. Det tycker vi är schysst mot dig och vi kan med gott samvete säga att vi har gjort vårt bästa för att guida dig till ett genomtänkt köpbeslut.

Om du skulle genomföra ett köp efter ett klick på någon av länkarna i artikeln kan vi komma att erhålla en mindre provision. Detta är inget som påverkar testpanelens betyg eller rangordning av produkterna, utan är endast ett sätt för oss att kunna fortsätta göra genomarbetade tester som hjälper dig att välja rätt produkter.

Källor

  1. https://www.beurer.com/web/gb/products/wellbeing/shiatsu-and-massage/shiatsu-cushions-and-covers/mg-153.php
  2. https://www.beurer.com/web/gb/products/wellbeing/shiatsu-and-massage/shiatsu-cushions-and-covers/mg-150.php

Liknande produkter

Massagekudde test
Massagekudde
Massagepistol - test
Massagepistol
Fotmassageapparater test
Fotmassageapparat