Nackmassageapparat

Nackmassage - bäst i test

Vi har jämfört och testat 5 nackmassage-apparater

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En härlig nackmassage kan vara väldigt mysigt, men det kräver ofta att man är två personer. En smidig lösning på det problemet är en nackmassageapparat. Då kan du enkelt på egen hand få en skön massage med samma avslappnande resultat som du får av en massagebehandling. Häng apparaten på axlarna, starta valfritt massageprogram och låt stelhet och spänningar bokstavligen knådas ur din kropp. Perfekt för dig med stillasittande jobb eller som av andra orsaker har problem med stela axlar och nacke.

Det finns några olika varianter av dessa nackmasserare och vi har tittat närmare på fem av de mest populära. Läs vidare här nedan för att hitta den nackmassage-apparat som passar dina behov bäst. Se även vårt test av den bästa massagekudden för en annan typ av nackmasserare.

Resultat - Topp 3

Beurer MG 153 Nackmassageapparat

Beurer MG 153

4.7/5
Champion Nackmassage Shiatzu Test

Champion Nackmassage Shiatzu

4.3/5
Beurer MG 150 Nackmassageapparat

Beurer MG 150​

4.2/5

Testet

#1 Beurer MG 153 - Bäst i test

Beurer MG 153 Nackmassageapparat
4.7/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Det är underbart skönt att få sin nacke masserad efter en lång arbetsdag. Har du ingen som kan massera din nacke är en bra massageapparat ett nära nog fullgott alternativ. Det finns många apparater på marknaden, men Beurer MG 153 är en av de apparater som kanske allra bäst kan simulera en riktig handmassage.

Beurer MG 153 simulerar riktig handmassage genom att den faktiskt knådar din nacke med fyra massagehuvuden. Massagen löser upp spänningar i din nacke och dina axlar och ger dig ett härligt välbefinnande. Du kan växla riktning på massagehuvudena för att anpassa massagen till vad som känns bäst.

Nackmassageapparaten har värme som tilläggsfunktion. Du kan sätta på värmen eller stänga av den. Värme under massagen har en lugnande effekt som komplement till den avslappnande effekten av massagen.

Du kan ställa in två olika intensitetslägen på 4D-massagen plus ett vanligt massageläge. Det är fyra rullar som ger dig 4D-massage och två mindre kulor som penetrerar muskelknutor. Du kan öka intensiteten i massagen genom använda de två praktiska handtagen. Nackmassage-apparaten har löstagbar klädsel som går att tvätta i tvättmaskin i 30 grader.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer MG 153

#2 Champion Nackmassage Shiatzu - Prisvärd

Champion Nackmassage Shiatzu Test
4.3/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Champion Shiatzu Nackmassage har två förintällda program som du väljer mellan. De har olika intensitet och du väljer det program du känner passar dig bäst. Manöverpanelen sitter på handtaget på din vänstra sida. Den är lätt att använda då symbolerna är utförda i relief, du behöver alltså inte se panelen utan bara känna knapparna.

Om du inte tycker att programmen reglerar intensiteten i massagen tillräckligt kan du själv göra det genom att dra i handtagen för att få ett hårdare tryck på nacke och axlar. Trots att apparaten främst är till för nackmassage fungerar den även utmärkt för massage av rygg, lår, vader och fötter.

Champion Shiatzu Nackmassage ger dig möjlighet att öka ditt självbefinnande genom värmefunktionen som är inbyggd i massagekudden. Nackmassagen har en inbyggd timer och slår av sig efter 15 minuter eller om massageapparaten blir överhettad. Du rengör enkelt nackmasseraren med en fuktig trasa.

Egenskaper

Aktuella priser för Champion Nackmassage Shiatzu

#3 Beurer MG 150 - Populär

Beurer MG 150 Nackmassageapparat
4.2/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

En populär massageapparat är Beurer MG 150 med inbyggd knackmassage. De kraftfulla knackningarna penetrerar dina nackmuskler och ger dig en skön avslappnad känsla. Apparatens utformning gör att den kommer åt ställen på dina axlar och nacke som annars kan vara svåra att nå.

Med hjälp av de två handtagen är det lätt att manuellt styra hur hård du vill att massagen ska vara. Du styr även intensiteten med knappar som är lätta att nå. Det finns tre olika lägen för intensiteten i massagen. Du ställer även in sex olika program för massagen så att den passar dig bäst.

Det är funktionen med knackningar som ger det goda resultatet. Apparaten arbetar med två speciella knackhuvuden vilka ger en djup penetrerande massage och som gör att spänningen i både axlar och nacke släpper. Beurer MG 150 har en läderliknande yta och den har automatisk avstängning.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer MG 150

#4 Zenkuru Nackmassage - Budgetval

Zenkuru Nackmassage-maskin
4/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

För att simulera en massörs känsliga fingrar som penetrerar de spända musklerna använder sig Zenkuru nackmassage av fyra roterande massagekulor. Du kan själv ställa in intensiteten på massagen genom att öka eller sänka hastigheten på kulornas rotation. Du kan även ändra rotationsriktning på kulorna.

Förutom de tre olika inställningsmöjligheterna av massagekulorna kan du även använda den inbyggda värmen i massagekudden. Värme kan förstärka effekten av massagen men framförallt har den en lugnande effekt samt ökar komforten under massagen. Du ställer in de olika funktionerna på knapparna som sitter vid din vänstra axel.

Även om Zenkuru nackmassage primärt är tänkt för att massera nacke och axlar fungerar den även utmärkt till att massera rygg, lår, vader och fötter. Massage av andra delar av kroppen förbättrar blodcirkulationen och kan lindra muskelvärk. Zenkuru nackmassage drivs av 100 till 240 volt hushållsström och har en effekt på 24W. Sladdar medföljer apparaten.

Egenskaper

Aktuella priser för Zenkuru Nackmassage

#5 Beurer MG 148

Beurer MG 148 Nackmassageapparat test
3.7/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Beurer MG 148 masserar dig på rygg och nacke med fyra roterande massagehuvuden. De roterar i par och du kan ändra rotationsriktningen för bästa resultat. Sättet de masserar dig på liknar shiatsu-massage vilket är en typ av massage som ges med händerna. Den här apparaten försöker efterlikna den typen av knådande handmassage.

Beurer MG 148 har både värme och ljusfunktion. Värmefunktionen gör att massagen går längre ner på djupet. De två praktiska handtagen gör att du själv kan styra intensiteten i massagen. Det medföljer även ett bälte du kan använda om du vill massera ländryggen. Använder du bältet får du dessutom båda händerna fria till att göra annat.

Massageapparaten är batteridriven och har därför automatisk avstängning för att spara på batterierna. Ytan på apparaten består av konstläder av polyuretan och är tvättbart. Knapparna för reglering av massagen sitter lättåtkomliga. Användarnas recensioner på nätet är överlag positiva. Någon tyckte att apparaten var för stor för henne då den inte kom åt att massera mellan hennes skulderblad.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer MG 148

Köpguide

Om du lider av stela och ömma muskler i nacken är en nackmassageapparat en god investering. Att kunna få massage i hemmet när det behövs besparar dig såväl tid som ork. En nackmassage kan hjälpa mot huvudvärk, migrän och kan även främja blodcirkulationen. Det finns flera alternativ med olika funktioner tillgängliga på marknaden.

Det finns många nackmassageapparater att välja mellan vilket kan göra det svårt att hitta rätt. I vår köpguide ska vi gå igenom olika funktioner och egenskaper du bör fundera över vid köp av nackmassage-maskin. Det viktigaste är att du utgår från dina behov för att dina problem ska bli avhjälpta.

Att tänka på vid köp av nackmassageapparat

Innan du bestämmer dig för en nackmassageapparat bör du tänka igenom vilka funktioner och egenskaper du har behov av. Om du har stora problem med nacksmärtor eller stelhet i nacken är det klokt att välja en modell med hög kapacitet och som erbjuder den massagemetod som just du behöver.

Det finns både batteridrivna eller eldrivna apparater. En batteridriven nackmassageapparat är flexibel och kan användas överallt i hemmet och är även perfekt om du reser mycket. Många upplever stelhet i nacken när de flyger och då är en batteridriven modell ett bra val. Med en eldriven modell behöver du inte tänka på laddning av batteriet.

Funktioner och egenskaper att fundera över

Vilket material du vill att apparaten ska vara tillverkad av är också viktigt, speciellt om du är känslig mot vissa material. Oftast är nackmassageapparater tillverkade av ett mjukare material undertill och har sedan ett mer läderaktigt material ovanpå. Välj alltid att köpa en certifierad och godkänd nackmassage-maskin för bästa effekt.

En massageapparat med shiatsu-teknik ger en tryckmassage som efterliknar massage från verkliga händer. Roterande nackmassage kan hjälpa till att lösa upp muskelknutor och slappna av spända muskler, olika modeller har olika antal massagehuvuden. Du ska med fördel välja en modell med flera massageprogram med olika intensitet för en skräddarsydd massageupplevelse vid varje användning.

Massageprogram i en nackmassage-apparat

Beroende på modell har olika apparater olika massageprogram, de kan ha allt från ett program upp till över tio stycken. Vi rekommenderar att du väljer en med fler massageprogram för att kunna få massage anpassad utifrån just dina nackbesvär. Det ska också vara enkelt att ställa in det program du önskar.

Du ska snabbt och lätt kunna programmera in det program du vill använda för att smidigt få rätt massage. Det är också bra med en nackmassage-apparat som låter dig välja intensiteten på massagen. Det kan antingen ske via inställningar eller genom hur du placerar kudden över nacken beroende på modell.

Kan den användas på fler områden?

Det finns nackmassageapparater som även kan användas på andra delar av kroppen, så som rygg, lår och vader. Om du känner att du vill ha en mer mångsidig massageapparat är en sådan ett klokt val. Du kan även fundera över om du behöver någon annan typ av massageapparat för att uppfylla dina behov.

Olika massagemetoder

Som i andra massageapparater kan en nackmassageapparat erbjuda olika typer av massagemetoder. En mycket omtyckt och effektiv massagemetod är Shiatsu, som påminner om massage från verkliga händer. Det ger ett bra tryck på musklerna och hjälper till att mjuka upp dem. Metoden penetrerar musklerna på djupet och hjälper dem att slappna av.

Knackmassage och roterande massage med massagehuvuden är också vanligt. Det ger en kraftfull massage som slappnar av musklerna på djupet. Vid användning i samband med infraröd värme når massagen ännu djupare ner i muskelvävnaden och ger ett bättre resultat. Genom att välja en apparat med flera metoder får du en mer mångsidig produkt.

Värmefunktion

Många nackmassage-maskiner är utrustade med en värmefunktion som gör massagen mer effektiv. Infraröd värme tränger djupare in i musklerna och det bästa är att välja en modell där värmen kan stängas av och sättas igång utifrån behov. Enbart värme kan vara lindrande mot stelhet och smärta och i kombination med massage blir resultatet bättre.

Hur fungerar en nackmassageapparat?

En nackmassageapparat läggs vanligtvis över axlarna och sätts sedan igång. Du behöver inte nödvändigtvis hålla i den med händerna, dock kan vissa modellers intensitet anpassas genom att du håller i handtagen. Apparaterna är specialdesignade för massage av just nacke och axlar och en del har värmefunktion för ett bättre resultat.

Genom att massera musklerna i nacke och axlar kan du stressa ner och slappna av, samt slippa smärta i nacken och axlarna. Smärtproblematik och stelhet i axlar och nacke kan leda till huvudvärk, migrän och sömnproblematik. Genom att trycka och rotera på olika punkter mjukar den upp musklerna, om den har värmefunktion blir effekten bättre.

Hur använder man en nackmassageapparat?

De flesta nackmassageapparaterna är tillverkade för att vara enkla att använda på egen hand. Inställningarna kan nås när den ligger över dina axlar och du kan enkelt välja intensitet. Du behöver ingen hjälp för att kunna använda den, vilket är en stor fördel för de som bor ensamma. Dessutom upptar de väldigt lite utrymme.

Du kan använda din nackmassageapparat både hemma, på jobbet eller på resande fot då de är enkla att ta med sig och kan användas var som helst. Du ska helst välja en med uppladdningsbart batteri för att den ska vara så flexibel som möjligt. En modell med automatisk avstängning minskar risken för överhettning.

Problem som kan avhjälpas av nackmassage

Förutom att smärta och stelhet i nacke och axlar kan lindras med en nackmassageapparat kan du också bli av med spänningshuvudvärk och migrän. Shiatsumassage främjar även blodcirkulationen och sätter igång fettförbränningen, vilket bland annat kan leda till minskat antal celluliter. Dessutom har massage en avslappnande och stressminskande funktion för människor.

Fördelar med en nackmassageapparat

Spända muskler och leder är vanligt vid stillasittande arbete och genom att ha en massagemaskin till nacken kan du slippa de problemen. Den kan avhjälpa vid smärta i såväl axlar och nacke som rygg. Vissa modeller kan även användas på andra delar av kroppen och därmed även avhjälpa vid smärta i andra kroppsdelar.

En fördel med en nackmassageapparat för hemmabruk är att du kan få massage när som helst du har behov av det. Det är en investering som du kan använda på olika platser och inte bara hemma. En annan fördel är att de är mycket enkla att använda på egen hand.

Pris

Priset på nackmassageapparater varierar stort beroende på vilken du väljer, men det är oftast klokt att välja en modell i en något högre prisklass med fler tillgängliga funktioner för större mångsidighet. Det är viktigt att välja en modell av hög kvalitet för att den ska ge rätt och tillfredsställande massage till dina ömma muskler och stela leder.

Så här har vi gjort testet

Jämförelsen av produkterna utförs av vår testpanel som dels genomför egna tester och recensioner av produkterna, och dels gör research från andra experttester och användarrecensioner, för att sedan väga samman alla intryck och omdömen. Med den här metoden tycker vi att vi ger en rättvis och objektiv bild av vilka produkter som faktiskt anses vara bäst i test av både experter och av vanliga användare. Det tycker vi är schysst mot dig och vi kan med gott samvete säga att vi har gjort vårt bästa för att guida dig till ett genomtänkt köpbeslut.

Om du skulle genomföra ett köp efter ett klick på någon av länkarna i artikeln kan vi komma att erhålla en mindre provision. Detta är inget som påverkar testpanelens betyg eller rangordning av produkterna, utan är endast ett sätt för oss att kunna fortsätta göra genomarbetade tester som hjälper dig att välja rätt produkter.

Källor

  1. https://www.beurer.com/web/gb/products/wellbeing/shiatsu-and-massage/shiatsu-cushions-and-covers/mg-153.php
  2. https://www.beurer.com/web/gb/products/wellbeing/shiatsu-and-massage/shiatsu-cushions-and-covers/mg-150.php

Liknande produkter

Massagekudde test
Massagekudde
Massagepistol - test
Massagepistol
Fotmassageapparater test
Fotmassageapparat