Värmetofflor

Värmetofflor som du värmer i mikron

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Värmetofflor som man värmer i mikron, vilken grej! Ett perfekt mystillbehör för kyliga kvällar i soffan. Vår myspanel är nöjda användare av dessa tofflor sedan flera år tillbaka och därför vill vi självklart tipsa dig om denna fantastiska produkt. I praktiken fungerar de som vanliga vetekuddar fast i format av ett par sköna tofflor. 60 sekunder i mikron kan hålla dina fötter varma i upp till två timmar.

Är du redan övertygad om att dessa mysiga mikrotofflor är något för dig, kan du köpa dem hos CoolStuff.se. För att läsa mer om tofflorna är det bara att scrolla vidare nedåt.

Mikrotofflor

Omdömen om värmetofflor

5/5
"Helt fantastiska tofflor. Värm bara i micron en stund och dom håller värmen länge. Sköna att ta på sig efter en hel dag."
Tommy
Från Coolstuff.se
5/5
"Dom luktar jätte gott och ger en skön värme. Blir toppen att ha nu i höst och vintermörkrets kalla kvällar."
Camilla
Från Coolstuff.se
4/5
"Funkar bra å värma i micro och det är lite tävling om vem som får tag i dom först på kvällen för å värma sig."
Andreas
Från Coolstuff.se

Mer info om mikrotofflor

Mikrotofflor är, som du nog redan har förstått, tofflor som man värmer i mikron. 60 sekunders uppvärmning håller tofflorna varma i upp till två timmar. Själva tofflan är tillverkad i fleece och de håller värmen tack vare en speciell sammansättning av bovete som finns i tofflorna. Vetepåsarna som finns i värmetofflorna innehåller även lavendel vilket avger en mysig doft. 

Funktionen är densamma som hos en vanlig vetekudde, men nu i form av ett par tofflor vilket gör det väldigt smidigt att värma ett par kalla fötter. Tofflorna kan värmas massvis med gånger utan att tappa värmehållningsförmågan.

Tillgängliga färger och storlekar

För tillfället säljs tofflorna i följande färger och storlekar. Scrolla åt sidan för att visa alla.

Vanliga frågor

Hur värmer jag mina tofflor?

Tofflorna värms vanligtvis i mikrovågsugn i ca 60 sekunder på max 800W. Var noga med att följa de exakta instruktionerna på din produktförpackning eftersom det kan ändras över tid och variera mellan olika modeller.

När du värmer dina tofflor i mikron ska du se till att de hela tiden kan rotera fritt (om din mikro har en roterande platta), annars finns risken att de kan bli brända. Enklast är att plocka ut de löstagbara värmepåsarna ur tofflorna och värma endast dem. Då minimerar du risken att mikron ”kör fast” eller att det hamnar smuts på tofflorna eller i mikron som bränner fast. Även värmefördelningen gynnas av att värma påsarna för sig.

60 sekunders uppvärmning håller mikrotofflorna varma i upp till två timmar.  Kom ihåg att alltid känna efter försiktigt innan du stoppar i fötterna helt, så att inte dina tofflor har blivit för varma.

Blir inte mikron ofräsch om jag värmer mina tofflor där?

Vi rekommenderar att du endast värmer de löstagbara värmepåsarna som finns i tofflorna. Då undviker du att smuts från tofflorna hamnar i mikrovågsugnen och att eventuell smuts från mikron bränner fast i tofflorna.

Det finns vissa modeller av den här typen av värmetofflor som inte har löstagbara värmepåsar. Om du köper ett par av den sorten, rekommenderar vi att du borstar av tofflorna ordentligt så att det inte är något synligt smuts på dem. När du ska värma dem, lägger du en bit hushållspapper under värmetofflorna i mikron, så behöver du inte oroa dig för att få smuts i maten du ska värma nästa gång. Tofflorna ger även ifrån sig en ljuvlig doft av lavendel vilket medför att det inte ska börja lukta illa i mikron.

Går det att värma tofflorna i vanlig ugn?

Följ alltid instruktionerna som följer med de tofflor du köper. All annan typ av användning sker på egen risk.

Med det sagt, så har vår testpanel provat hur man kan värma tofflorna även i en vanlig ugn, med lyckat resultat. Det vi gjorde var att placera tofflorna på en ugnssäker tallrik längst ner i ugnen i cirka 10 minuter på 100 grader. Om du testar själv, var vaksam och testa dig fram de första gångerna eftersom alla ugnar är olika.

Vad är skillnaden mellan Slippies och Cozy Slippers Värmetofflor?

Den här typen av tofflor såldes tidigare under varumärket ”Slippies”, men har nu bytt till ”Cozy Slippers”. Det är såvitt vi vet bara namnet som som ändrats och inte själva utförandet eller funktionen.

Hur kan jag tvätta tofflorna?

Värmepåsarna går inte att tvätta, så se till att ta ut dem först. Sedan är det handtvätt som gäller. Följ eventuella instruktioner hos tillverkaren eller återförsäljaren.

Kan jag gå omkring i mina tofflor?

Ja, om du tar ur värmepåsarna, kan du använda dem som vanliga tofflor. Med påsarna kvar i dina värmetofflor, blir det väldigt klumpigt att ta sig fram och det är inget vi rekommenderar. Allra bäst lämpar sig tofflorna att ha på sig när man bara tänkt sitta still i soffan eller framför datorn. De saknar halkskydd och bovetet i tofflorna gör att de blir lite klumpiga att gå i.

Funkar det att kyla ner dem också?

Ja, de fungerar även omvänt, så behöver du någon gång kyla ner dina fötter så är det bara att lägga in tofflorna i frysen ett tag för att sedan plocka ut dem och njuta av kylan.

Liknande produkter

Filthoodie - Filttröja
Filt-hoodie
Filt med ärmar test
Filt med ärmar