Kroppskudde

Kroppskudde / kramkudde

Saknar du någon att krama om natten? Då finns det mjuka, stora och härliga kuddar för att hålla om. Dessa kuddar har många olika namn så som kroppskudde, kramkudde, pojkvänskudde, boyfriend pillow osv. Kärt barn har många namn.

Denna populära typ av kudde finns att köpa i olika storlekar och prisklasser. Nedan visar ett gäng olika varianter.

Zenkuru kroppskudde för vuxna

Stor och mjuk kudde med måtten 140 x 80 x 20 cm. Avtagbart kuddfodral ingår som tål maskintvätt.

Pris: 799 kr

Zenkuru kroppskudde för barn

Denna mysiga kroppskudde får ditt barn att sova som en stock. Med måtten 120 x 60 cm är den anpassad för barn.

Pris: 499 kr

Pojkvänskudde / boyfriend pillow

Kudde som ser ut som en pojkvän med måtten 91 x 60 x23

Pris: 299 kr

Kroppskudde för barn

Kroppskudde med måtten 100 x 50 cm är den anpassad för barn

Pris: 399 kr

Kroppskudde för vuxna

Stor och mjuk kudde med måtten 145 x 90 x 20 cm. Avtagbart ljusblått kuddfodral ingår som tål maskintvätt

Pris: 399 kr

Kroppskudde för vuxna

Kroppskudde med måtten 110 x 60 cm är den anpassad för vuxna.

Pris: 249 kr

Omdömen

4.5/5
"Nu behöver jag ingen pojkvän när jag har denna underbara kudde."
Kjell
Om pojkvänskudden på Partykungen.se
5/5
"Bästa jag köpt på länge. Mycket mysigt att gosa in sig i kudden"
Johanna
Om Zenkuru kroppskudde för vuxna på Coolstuff.se
5/5
"Min dotter älskar denna kudde och sover med den varje natt"
Sofia
Om kroppskudde för barn på Coolstuff.se

Hur stort blir paketet om man köper kudde på nätet?

När man köper en kudde på nätet pressas all luft ur kudden så att den går att paketera i ett litet paket. Du behöver därför inte oroa dig för att paketet blir väldigt stort och kostar extra mycket i frakt.

 

Bästa kroppskudden 2024 🏆

Vi har testat en rad olika kroppskuddar och kommit fram till att vi ger högsta betyg till Zenkurus två härliga kuddar. Måtten är väl avvägda både för vuxna och barn och de är mjuka och fina i materialet.
Den bästa kroppskudden för vuxna enligt oss 🏆
Bästa kroppskudden för barn
Den bästa kroppskudden för barn enligt oss 🏆

1 st kuddfodral ingår vid köp av en Zenkuru- kudde men du kan köpa till ett extra kuddfodral om du önskar.

Pris: 279 kr

Fler bilder på Zenkurus kroppskudde

The boyfriend pillow

En kudde som blivit populär runt om i världen är the boyfriend pillow. Den är formad som en manlig överkropp och är supermysig att lägga sig bredvid efter en hård dag på jobbet eller i skolan.

Vad är en kroppskudde eller boyfriend pillow?

En kroppskudde är en kudde som omfamnar dig på ett varmt, mjukt och mysigt sätt. Den kallas också kramkudde eller boyfriend pillow. Kroppskudden har kommit att bli en berömd och omtalad kudde som passar de flesta. Med kramkudden får man en upplevelse av att man kramar en annan person. Kudden håller en således varm och ger en trevlig känsla i hela kroppen. Människor behöver närhet och med denna kudde kan man få närhet, trots att det inte är en fysisk person. Kroppskudden har man alltid tillgång till och med den kan få den närhet man behöver när helst man vill. Kudden passar såväl singlar som relationer, men är givetvis mer populär bland de som inte har en partner att krama om.

Varför ska man köpa en kroppskudde?

Det är bevisat att kroppskudden kan reducera stress och olika typer av smärta, det i sin tur kan resultera i bättre sömn. Har man svårigheter med sömnen är en kroppskudde rekommenderat. Till en början rekommenderades kroppskuddar till gravida kvinnor, vilket görs fortfarande. Kudden har utvecklats genom åren och kommer idag i flera varianter. Tidigare lämpades den främst för de som oftast sover på sidan, men idag är det en kudde som kan hjälpa alla med både sömn och smärta. Det som är speciellt med den är att den är formad på ett speciellt sätt. Tanken var att man skulle kunna kasta ena benet på den, för att minska till exempel höftsmärtor. Det i sin tur gjorde att kroppen inte utsättes för lika mycket tryck och därmed kunde man somna lättare. Nu finns det som nämnts ovan olika varianter av kroppskuddar och varje variant av kudden är avsedd för olika ändamål. Eftersom det finns olika varianter av kramkuddar ligger de också i olika prisklasser och priserna kan variera mellan 200 – 2500 kronor.

Olika varianter av kroppskuddar

De olika varianterna som finns av kroppskuddar är de som är U-formade, C-formade, rektangulära, men också de som ser ut som en arm. Att de är utformade som en arm är för att det ska kännas så realistiskt som möjligt. Det ger också en roligare, samt trevligare känsla när man ska krama om den. Den U-formade kudden var en av de första kroppskuddarna som blev väldigt populär. Formen ser ut som bokstaven U och därav namnet. Med den U-formade kudden får man stöd på båda sidorna av kroppen eftersom tanken är att man ska sova mitt emellan. Detta gör att man kan känna sig tryggare när man sover, vilket också påverkar en positivt. Liksom U-formen är formad som ett U är C-formen formad som bokstaven C. C-formade kuddar är oftast större vilket gör att man kan vira dem runt kroppen. Fördelen med det är att dem hjälper att avlasta kroppen på olika ställen. De rektangulära kuddar påminner en del om vanliga kuddar. Det som skiljer dem åt är att dessa kuddar är längre och smalare än en vanlig kudde. Man kan placera dem bakom ryggen, likväl som mellan benen för att få en bra avlastning.

Kuddarna har olika fyllningar

Förutom formerna kommer kuddarna även med olika fyllningar. De fyllningar man kan välja mellan är memoryskum, latex, dun, samt polyester. Respektive fyllning har olika funktioner och ligger på olika prisklasser. Det sägs att memoryskum är den bästa fyllningen eftersom memoryskummet låter en sjunka ner djupare i kudden. Förutom det anpassar det sig efter kroppsformen. Detta är dock den dyraste kudden, men väl värd att spendera pengar på om man är i behov av en bra kroppskudde som håller måtten. Med en latex-fyllning kan man få en känsla av att man ligger på en vattensäng. Fyllningen gör kudden väldigt mjuk och skön att ligga på. Latex har även en bra temperaturreglering och anpassar temperaturen så att man inte blir för varm eller kall. Det är också ett material som är väldigt miljövänligt, och passar för de som är väldigt måna om miljön och samtidigt vill ha en utmärkt komfort. Dun är väldigt vanligt i både täcken och kuddar och det finns givetvis i kramkuddarna med. Dun är både luftigt och mjukt och kan kännas lite lyxigare än andra material. En nackdel med dun kan dock vara att det prasslar väldigt mycket. Men för många är detta inget hinder för att sova. Polyester är det billigaste alternativet, men för det innebär det inte att det inte fyller en funktion. Det finns många fördelar med polyester för att materialet behåller värme på ett effektivt sätt, och det är också ett allergivänligt material vilket är bra för de som är allergiska. Polyester är relativt lätt att tvätta och det underlättar när man ska tvätta kudden.

Det finns nackdelar med en kroppskudde

Precis som med allt har även kroppskudden sina nackdelar. De som sover på mage och rygg rekommenderas inte att sova med den. Att sova på rygg med en kroppskudde gör att den ger ett ojämnt stöd som kan resultera i smärta, snarare än en avlastning av kroppen. På samma sätt som om man sover på rygg kan det ge ojämnt stöd när man sover på mage med den. Det är alltså inte rekommenderat att sova med den om man är mag- eller ryggsovare. Med det sagt kan man givetvis använda den vid andra tillfällen för att få hjälp att avlasta kroppen. Det finns även andra saker man ska tänka på när man köper en kroppskudde, så som vikten och storleken på kudden. Vikten kan anses inte vara det viktigaste, men faktum är att de som lider av någon sorts smärta eller äldre personer som inte har lika mycket styrka gynnas av en lättare kudde. Detta för att det underlättar för dem om de måste lyfta, flytta eller vända på kudden. Det är därför en fördel att köpa en kudde fylld med dun om man inte vill ha en tung kudde. Storleken kan också vara avgörande. Ju större kudden är desto lättare är det att anpassa den efter sig själv. Som ovan nämnts är de flesta människor i behov av närhet och därför är det bra att ha en kroppskudde som varken är för stor eller för liten. Är den för stor får man inte samma närhetskänsla.