Massagepistol

Massagepistol - bäst i test

Vi har jämfört och testat 8 massagepistoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Massagepistoler har blivit oerhört populärt bland svenska folket. Dels i träningskretsar för effektiv återhämtning efter träning, men också bland personer som inte lever ett lika aktivt liv – ett tecken på att de kan göra nytta för vem som helst.

När en produkt snabbt blir trendig, dröjer det inte länge förrän ett flertal tillverkare hakar på tåget och tar fram sina egna varianter. Därför har vi genomfört det här testet för att vägleda dig till ett genomtänkt och välgrundat köp, så att du slipper lägga onödiga pengar på en produkt som inte gör vad den lovar.

Vi har valt ut åtta av de mest populära massagepistolerna och jämfört deras funktioner, pris och kvalitet. Myslandets omdömen baseras på testpanelens egna tester och upplevelser, i de fall som vi har testat produkten själva. Dessa intryck vägs sedan samman med andra experttester och användarrecensioner för att ge en komplett bild av hur bra varje produkt faktiskt är. Läs vårt test direkt här nedan för att se vilken massagepistol som passar dig och dina behov bäst.

Resultat

Musclepain Pro Massagepistol

Musclepain Pro

4.9/5

Flowlife Flowgun 2.0

4.7/5
Careical Recovery Massagepistol Test

Careical Recovery Massagepistol

4.3/5

Testet

#1 Musclepain Pro - Bäst i test

Musclepain Pro Massagepistol
4.9/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Musclepain Pro är en massagepistol från det danska företaget Musclepain. Den har testats och utvecklats tillsammans med sjukgymnaster. Detta för att säkerställa optimal kvalitet och effekt. I dagsläget används Musclepains produkter på kliniker över hela landet.

Massagepistolen kan användas för att minska muskel- och ledvärk samt för att främja återhämtningen efter träning. Det är helt enkelt en produkt med fokus på ditt välbefinnande.

Med Musclepain Pro kommer sex olika massagehuvuden. Alla med sina olika användningsområden. Massagepistolen har 10 hastighetsinställningar mellan 1400-3300 slag per minut. En imponerande mängd slagfrekvens med tanke på den låga ljudnivån på ca 30-45 dB.

Sammanfattningsvis är Musclepains Pro-modell en toppenprodukt som är värd varenda krona. Vid köp av flera kan du dessutom spara upp till 25%. Hos Musclepain gäller alltid 2 års garanti och 365 dagars nöjdkundgaranti.

Egenskaper

Aktuella priser för Musclepain Pro

#2 Flowlife Flowgun Pro 2.0 - Populärt val hos användare

4.7/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Har du lärt dig ett namn på en massagepistol så är det förmodligen Flowlife Flowgun Pro 2.0. Att Flowgun Pro snabbt blivit en klassiker beror på att tillverkaren inte har kompromissat på några detaljer. Den är tystare, kraftfullare och med bättre batteri än de flesta konkurrenter. Den är väldigt tyst och ger enbart ifrån sig mellan 30 och 60 dB, och batteriet håller upp till fem timmar. Med upp till 3200 rpm löser du upp de flesta knutor och frigör triggerpunkter.

Med Flowgun kan du massera bindväven, lösa spänningar och få en snabbare återhämtning efter träning och tävling.

Flowlife Flowgun Pro 2.0 levereras med sex olika massagehuvuden för att du ska kunna anpassa massagen till olika delar på kroppen, Soft head för de större muskelgrupperna, Flat and thin för områden med liten yta, t.ex handlederna, Flat används där kroppen en platt, som exempelvis på bröstmusklerna, Silicone är ett mjukare munstycke för känsliga områden, Fork är den perfekta uppmjukaren och Pointy cone kör du när du vill fokusera på en specifik punkt.

Det är inte för inte som Flowlife har en uppsjö av kända ambassadörer som skriver under på att Flowgun helt enkelt är en riktigt bra massagepistol, oavsett om du har den för uppvärmning, återhämtning eller avslappning.

Egenskaper

Aktuella priser för Flowlife Flowgun Pro 2.0

#3 Careical Recovery Massagepistol - Bästa budgetval

Careical Recovery Massagepistol Test
4.3/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Bara för att Careical Recovery är en lite billigare massagepistol så behöver inte det betyda att den på något sätt gör jobbet sämre än de dyrare konkurrenterna.

Careical Recovery har hela 20 hastighetsnivåer för den pulserande vibrerande rörelsen, från 1200 rpm till 2700 rpm. Det innebär mellan 20 till 45 pulseringar i sekunden, och är helt klart jämförbart med de högre prissatta modellerna.

Ljudet som den här massagepistolen ger ifrån sig är som mest 50 dB vid den högsta hastigheten, vilket också är på samma nivå eller till och med lite lägre än dyrare modeller. 50 dB kan ungefärligt jämföras med ljudet i ett kök, eller på en tyst stadsgata. Det är inga problem att titta på tv eller spela kort med familjen samtidigt som du ger kroppen den återhämtning som den behöver.

Careical Recovery kommer med 6 olika massagehuvuden så att du kan anpassa vibrationsbehandlingen efter tycke och smak och efter den aktuella kroppsdelen. Ge dig själv bindvävsmassage, mjuka upp musklerna innan träning, eller får musklerna att slappna av efter ett hårt arbetspass.

Batteriet i Careical Recovery håller mellan 4 och 6 timmar mellan laddningarna, beroende på vilken hastighetsnivå du föredrar. Det är helt klart i paritet med dyrare modeller på marknaden.

Egenskaper

Aktuella priser för Careical Recovery Massagepistol

#4 Musclepain Mini - Bra val när du är på språng

4.1/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Musclepains lite mindre modell heter Musclepain Mini och är den perfekta massagepistolen att ta med sig på resande fot. Använd den direkt på gymmet eller när du är ute och reser.

Sin storlek och vikt till trots, levererar Musclepain Mini ändå imponerande 1700-2300 slag per minut i fyra olika hastighetsinställningar. Dessutom har den lång batteritid och en ljudnivå på endast 25 dB.

Musclepain Mini kommer med fyra massagehuvuden för att passa alla behov du kan tänkas ha på språng. Med sitt ergonomiska handtag och kraftfulla motor får du massage på djupet var du än är.

Vid köp av flera produkter kan du spara upp till 25% på ditt köp. Du får dessutom alltid 2 års garanti och ett helt års nöjdkundgaranti.

 

Egenskaper

Aktuella priser för Musclepain Mini

#5 Hyperice Hypervolt

Hyperice Hypervolt Massagepistol Test
4/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

En massagepistol ger en vibrationsbehandling för den del av kroppen som du väljer att använda den på. Genom vibrationerna kan du lösa upp spänningar och knutor, både värma upp musklerna inför träning och tävling och ger dem återhämtning efteråt, samt att du kan massera bindväven. Bindväven finns på utsidan av musklerna, när du rör dig så glider den flexibla bindväven emot musklerna som finns runtomkring. Genom vibrationsbehandling gör du bindväven mer flexibel och viskös, vilket gör att den glider bättre. Resultatet blir att du känner dig mindre stel och mer rörlig. I förlängningen ger en mindre stel och mer rörlig kropp ett piggare och gladare liv.

Hyperice Hypervolt är fylld med spännande och smarta funktioner som Hyperice till och med har patenterat. Quiet Glide heter den patenterade teknik som gör att Hypervolt går näst intill ljudlöst. Med hjälp av Pressure Sensor-teknologi känner Hypervolt av hur mycket tryck du ger massagepistolen, och meddelar om du pressar för hårt.

Hyperice Hypervolt har fem utbytbara massagehuvuden för att kunna anpassa massagen till olika ställen på kroppen. Den ergonomiska designen och att Hypervolt har upp till tre timmars batteritid gör att du kan använda den till hela kroppen utan att bli trött i armen eller behöva byta batteri.

Egenskaper

Aktuella priser för Hyperice Hypervolt

#6 Hyperice Hypervolt Plus - Populär premiumprodukt

Hyperice Hypervolt Plus Massagepistol Test
4/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Hyperice Hypervolt Plus är en vidareutveckling av den mycket populära och välbyggda Hypervolt. Plus-versionen har en kraftfullare och uppgraderad motor som ger 30 procent mer kraft jämfört med grundversionen, slaglängden är 14 millimeter jämfört med 12 millimeter på grundmodellen.

Om Hyperice Hypervolt är en jättebra massagepistol, så är Hypervolt Plus helt fantastisk. Plus-versionen har tre hastighetsnivåer som gör att du kan anpassa vibrationsbehandling till en nivå som passar just dig. Den är mycket enkel att använda, när du tittar på displayen ser du två saker – batteriindikator och trycksensor. Trycksensor meddelar dig om du trycker maskinen för hårt mot kroppen, en väldigt smart funktion för att du inte ska skada dig.

Hypervolt Plus kommer med fem massagehuvuden så att du kan anpassa behandlingen så att den passar hela kroppen oavsett om du vill öka blodcirkulationen, mjuka upp musklerna, massera bindväven eller lindra träningsvärken. Genom att använda Hypervolt Plus dagligen ökar chansen till ett större välmående.

I och med att Hypervolt Plus har den patenterade tekniken Quiet Glide är den så pass tyst att du enkelt kan använda den samtidigt som du och hela familjen tittar på På Spåret eller leker viskleken.

Sammanfattningsvis är Hyperice Hypervolt Plus en av de bästa och mest innovativa och mesta användbara massagepistolerna på marknaden, för dig som har en något större budget.

Egenskaper

Aktuella priser för Hyperice Hypervolt Plus

#7 Flowgun Go 2.0 - Smidig att ta med sig

3.9/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Som namnet antyder är Flowgun Go 2.0 en massagepistol som är lätt att ta med sig. Flowgun Go har en förhållandevis låg vikt, den väger mindre än ett kilo, och är lite mindre storleksmässigt än Flowlifes övriga modeller. Om du är på resande fot och inte har tillgång att ladda batteriet, så är en av Go:s stora fördelar batteritiden. Massagepistolen kan köra ca 5 timmar mellan laddningarna, det är ungefär den dubbla batteritiden jämfört med den vanligaste massagepistolerna på marknaden.

Även om Go-versionen av Flowgun är en lite enklare och mindre massagepistol så har Flowlife inte tummat något på kvaliteten. Flowlife Flowgun Go 2.0 är en välbyggd massagepistol med 10 mm slaglängd, som du kan använda för att massera bindväv, lösa upp spända muskler, avslappning, och uppvärmning inför ett hårt arbetspass.

Varför inte ta fram din Flowgun Go när du kommit hem efter en stressig dag på kontoret med oergonomisk sittställning? Genom att du slappnar av får du en piggare kropp, och en piggare kropp innebär ett större generellt välmående. När du mår bättre ökar även prestationsförmågan. Genom att använda en massagepistol och vibrationsbehandlingen som den ger så ökar möjligheten för att du blir på jobbet, du kan vara mer närvarande med familjen, och din kropp svarar bättre på träning.

Egenskaper

Aktuella priser för Flowgun Go 2.0

#8 Zenkuru Massage Gun Pro - Prisvärd

Zenkuru Massage Gun Pro
3.7/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Zenkuru Massage Gun Pro har tre olika programval som gör att det väldigt enkelt att få den typ av vibrationsmassage som du är ute just vid det enskilda tillfället. Varje programval har dessutom fyra hastighetsnivåer där du ställer in hur snabba vibrationsstötarna ska vara.

 • Det första programvalet heter “Hälsa” vilket passar för daglig användning. De fyra hastighetsnivåerna är generellt lite långsammare än på de övriga programvalen.
 • Det andra programvalet är “Medi/fysioterapi” vilket är anpassat för att behandla ett minde och specifikt område på kroppen. Trycket och hastigheten ökar gradvis och ändras var tredje sekund.
 • Det tredje programvalet är “Fitness” som är det programval där slaghastigheten generellt är som högst. Detta programval lämpar sig bäst för elitidrottare och personer som tränar mycket.

Slaghastigheten går från 1000 slag i minuten upp till 3200 slag i minuten, och Zenkuru kan användas över nästan hela kroppen. Har du ont i nacken efter en dag på kontoret, eller har du sovit snett? Zenkuru hjälper dig att må bättre oavsett om det är i vardagen, eller i samband med träning eller tävling.

Egenskaper

Aktuella priser för Zenkuru Massage Gun Pro

Köpguide

En massagepistol är en mycket hjälpsam produkt som kan hjälpa dig att bli av med smärta och stelhet i dina muskler. De har ökat mycket i popularitet sedan hösten 2019. Produkten kallas även massage gun och är mycket bra för återhämtning och i skadeförebyggande syfte. Massagepistolen kan dessutom återskapa mer än vad två människohänder kan åstadkomma, vilket gör den till ett väldigt bra alternativ till att gå till en massör. Samtidigt får du samma hälsofördelar som vid en vanlig massage, som till exempel avslappning och stressförebyggande.

Vilken är den bästa massagepistolen?​

Det är flera faktorer som spelar in när du ska hitta den bästa massagepistolen på marknaden och vad du behöver är högst individuellt. Funktionaliteten spelar stor roll, så som hur många slag den slår per minut samt hur många vibrationsnivåer som finns tillgängliga. En massagepistol kan också ha flera olika munstycken som är anpassade för olika kroppszoner, det finns bland annat kulformade munstycken som är mycket effektiva mot muskelknutor. Det finns även platta munstycken som ger en skön känsla i huden.

Kvaliteten spelar också stor roll för hur bra en massagepistol är, den ska helst vara robust och inte kännas plastig. En låg ljudnivå är också att föredra på en massagepistol som är riktigt bra. Sedan ska du inte glömma batterikapaciteten, samt hur lång tid det tar att ladda upp massagepistolen efter användning. Tanken är ju att den ska vara redo att användas när du har behov av den. Det är också viktigt att produkten är prisvärd för vad den levererar.

 • Dina behov avgör vilken massagepistol som är bäst för dig
 • Fundera igenom var du behöver massage och vilken typ av massage du behöver

Vad ska du tänka på vid inköp av en massagepistol?

Du bör titta närmare på en del egenskaper när du ska köpa massagepistol, en av de viktigaste är ljudnivån. Många gånger vill du lyssna eller titta på någonting samtidigt och om pistolen är högljudd blir det ett störningsmoment. Vi rekommenderar en pistol med en ljudnivå på maximalt 60 dB om du inte vill bli störd. Du bör också tänka på batteritiden, en lång batteritid ger dig möjlighet att använda den flera gånger utan att behöva ladda den mellan sessionerna.

Du bör kontrollera kraften hos massagepistolen också, det gäller såväl slag per minut och slaglängd samt hur många hastigheter du kan välja mellan. Både slaglängden och kraften på motorn spelar roll för hur hård massage du kan få samt hur djupt ner i musklerna den når. Du bör också lägga vikt vid vilka tillbehör som medföljer, både gällande munstycken och eventuell väska i de fall du behöver ta massagepistolen med dig någonstans. En massagepistol med endast ett munstycke är inte att rekommendera.

Vad kan en massagepistol hjälpa dig med?

En massagepistol kan effektivt massera ömma och stela muskler mycket snabbare än vad människohänder kan. Den stärker musklerna genom att trigga muskelsammandragningar, men den har också en lugnande verkan. Tack vare massage blir musklernas återhämtningstid kortare mellan dina träningspass. Massagepistolen är också bra för rehabilitering, då massage förbättrar cirkulationen i musklerna och påskyndar återhämtningsprocessen efter en skada. Dessutom får du ökad rörlighet och förbättrad sömn, samt att det kan bidra till ett bättre immunförsvar. Andra hälsofördelar kan vara:

 • Hjälp mot depression och ångestproblem tack vare dess avslappnande funktion
 • Lindring vid fibromyalgi då det minskar din smärta
 • Avhjälpa matsmältningsproblem
 • Utmärkt för stresslindring
 • Vi ska inte heller glömma faktumet att en massagepistol ger utmärkt smärtlindring genom att punktmassera de muskler du har besvär med och en variant med flera munstycken kan avhjälpa olika smärtproblem.

Vibrationerna i massagepistolen hjälper till att förbättra kroppens lymfsystem och blodcirkulation, vilket ökar syresättningen och näringsämnena som finns i musklerna. Resultatet av det är att återhämtningen blir snabbare och därmed ger mindre ömhet, smärta och muskeltrötthet. En massagepistol går ner i djupet av musklerna och kan därmed också bryta ner ärrvävnader i musklerna. Det är perfekt vid bland annat sportskador och träningsvärk, men det kan också skynda på läkningsprocessen efter exempelvis en operation. Hälsofördelarna är med andra ord många med en massagepistol.

Hur du använder en massagepistol

Om du inte använt en massagepistol tidigare är det viktigt att du börjar försiktigt för att lära känna redskapet samt hur det påverkar din kropp. Ett runt eller platt munstycke är att föredra till en början då de är allmäntäckande, samt att du börjar med en låg vibrationsnivå. Till en början kan det kännas obehagligt eller konstigt med den snabba vibrationen, precis som vid första användandet av en eltandborste, men du vänjer dig snabbt. Senare kan du öka vibrationsstyrkan och byta munstycke.

Då massagepistolen ska användas för att behandla olika kroppszoner grundligt kan det kännas något obehagligt till en början. Var lyhörd när du använder den så att det blir för smärtsamt, då är det inte bra. Du ska helst också röra pistolen mot riktningen för ditt hjärta då det hjälper till att stimulera blodcirkulationen. Ett annat tips är att använda pistolen även runt de områden som du har värk i. En bra sak med en massagepistol är att den är enkel att ta med sig.

När ska en massagepistol inte användas

Det finns en del tillfällen då en massagepistol inte ska användas och ett av dem är vid en muskelsträckning. De kan ge mer skada på området på grund av slagen. Du ska inte heller massera vid inflammationer. Som gravid ska du aldrig massera dig med en massagepistol då det är lätt att göra fel vilket kan påverka graviditeten. Andra tillfällen då du inte bör använda massagepistolen är vid feber, stukningar eller vrickningar, åderbråck eller ödem, men annars är det fritt fram.

Olika munstycken till din massagepistol

Det finns huvudsakligen fyra typer av munstycken du kan använda till din massagepistol och de är alla bra för olika typer av problem. Ett runt munstycke hjälper dig att exakt komma åt specifika punkter och är bra mot envisa muskelknutor. Ett platt munstycke påverkar ett helt parti och fungerar utmärkt för muskler som sitter tätt, till exempel i skuldror och bröst. Det ger en skön, värmande känsla som påminner om när en massör pressar på med handen mellan handleden och tummen.

 • Gaffelmunstycket fungerar som två mänskliga tummar som masserar en muskelgrupp, bra för armar, fötter och vader.
 • Munstycket som är format som en rund boll är en större variant av kulan.

Massagepistolens historia

Massagepistoler har blivit allt populärare under senare tid, men fenomenet har funnits i minst 20 till 30 år. Dock var de första ofta ”hemmasnickrande” modeller och några hade en golfboll som munstycke. De första modellerna som kom ut på marknaden går inte alls att jämföra med de maskiner vi har idag, som är förfinade och väldigt avancerade. Genom att investera i en bra massagepistol kan du spara mycket pengar jämfört med vad det hade kostat att gå till en massagesalong.

Så här har vi gjort testet

Jämförelsen av produkterna utförs av vår testpanel som dels genomför egna tester och recensioner av produkterna (när det är möjligt), och dels gör research från andra experttester och äkta användarrecensioner, för att sedan väga samman alla intryck och omdömen. Med den här metoden tycker vi att vi ger en rättvis och objektiv bild av vilka massagepistoler som faktiskt anses vara bäst i test av både experter och den stora massan. Det tycker vi är schysst mot dig och vi kan med gott samvete säga att vi har gjort vårt bästa för att guida dig till ett genomtänkt köpbeslut.

Om du skulle genomföra ett köp efter ett klick på någon av länkarna i artikeln kan vi komma att erhålla en mindre provision. Detta är inget som påverkar testpanelens betyg eller rangordning av produkterna, utan är endast ett sätt för oss att kunna fortsätta göra genomarbetade tester som hjälper dig att välja rätt produkter.

Liknande produkter

Fotmassageapparater test
Fotmassageapparat
Massagekudde test
Massagekudde
Nackmassage-apparat bäst i test
Nackmassageapparat