Massagekudde

Massagekudde - bäst i test

Vi har jämfört och testat 6 massagekuddar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En avkopplande massage kan göra stor skillnad på hälsa och välmående. Oavsett om du tränar eller bara blivit stel i musklerna, kan en mjukgörande massage förbättra blodcirkulationen och släppa på spänningar i kroppen. Med en massagekudde kan du på ett enkelt sätt massera utvalda kroppsdelar på egen hand utan att behöva gå på en massagebehandling. Massagekuddens utformning gör dessutom att du kan göra annat under tiden som du får din massage eftersom du har händerna fria.

Vi har jämfört och tittat närmare på sex olika populära massagekuddar på den svenska marknaden för att hjälpa dig att hitta den som passar dina behov bäst. Läs hela vårt test här nedan!

Resultat - Topp 3

Bästa massagekudden - Musclepain Musclepillow

Musclepain Musclepillow

4.8/5
Flowlife Flowpillow Heat Massagekudde

Flowlife Flowpillow Heat

4.4/5
Beurer MG 147 Massagekudde

Beurer MG 147

4.1/5

Testet

#1 Musclepain Musclepillow - Bäst i test

Bästa massagekudden - Musclepain Musclepillow
4.8/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Musclepillow är en massagekudde från det danska företaget Musclepain som gjort sig kända för sina massageprodukter. Förutom massagekudden, har de även massagepistoler i sitt sortiment.

Musclepillow kommer i snygg skandinavisk design och levererar djupgående och skön massage. Den går att använda till såväl smärtlindring som avkoppling. Tack vare flera olika inställningsmöjligheter för rotation, hastighet och värme kan du låta Musclepillow göra precis det du vill att den ska göra.

Kudden är CE-godkänd, sladdlös och har ett kraftfullt batteri på 2000 mAh som ger ca 2-3 timmars användning. Den elastiska baksidan gör Musclepillow enkel att justera för att passa varje tillfälle. Den går att använda på hela kroppen.

Musclepillow är en riktigt bra massagekudde med alla funktioner man behöver – och allt detta till ett rimligt pris. Vid köp av två kuddar erbjuds 15% rabatt och vid köp av 3 kan du spara hela 25%.

Egenskaper

Aktuella priser för Musclepain Musclepillow

#2 Flowlife Flowpillow Heat - Populär massagekudde

Flowlife Flowpillow Heat Massagekudde
4.4/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Flowlife Flowpillow Heat massagekudde från har i flera andra test blivit utnämnd till en av Sveriges populäraste och absolut bästa massagekudde. Massagekudden är sladdlös och multifunktionell och kan användas på hela kroppen för att effektivt behandla trötta, överbelastade och ömma muskler. Massagekudden har hela två års garanti och 100 dagars nöjd-kund-garanti så att du kan koppla av fullt ut.

Flowpillow Heat kommer med tre valbara hastigheter där du beroende på användningsområde kan ställa in läge och styrka som matchar just ditt specifika behov. Du kan till exempel välja mellan att köra en avkopplande sportmassage direkt efter träningen för att återhämta spända muskler eller en effektiv triggerpunktsmassage för att lösa upp ömma muskelknutor.

Massagekudden har infraröd värme som hjälper till att värma upp stela muskler och som kickar igång blodcirkulationen. Flowpillow Heat har en batteritid om 1,5-2 timmar och är uppladdningsbar. Det finns således gott om tid att slappna av och med sin nätta design kan du ta med dig din Flowpillow överallt.

Med 100 dagars nöjd-kund-garanti innebär det att du som kund kan testa produkten i lugn och ro och lämna tillbaka den om du mot förmodan inte är helt nöjd. Massagekudden kommer dessutom med en förmånlig uppgradering där du efter garantin kan återvinna din massagekudde och få en helt ny för halva priset.

Egenskaper

Aktuella priser för Flowlife Flowpillow Heat

#3 Beurer MG 147 - Bästa budgetval

Beurer MG 147 Massagekudde
4.1/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Beurer MG 147 är en shiatsu massagekudde som gör det enkelt och bekvämt att få en massage hemma. Nacken, axlarna, ryggen och benen kan alla masseras av denna kudde och med den manuella styrknappen kan du enkelt ställa in de fyra huvudena på en hårdhet och hastighet som passar dig.

Massagehuvudena som sitter i kudden kan både rotera medurs och moturs för att ge dig en komplett massageupplevelse hemma. Beurer MG 147 går att använda var du än befinner dig och du kan använda den på många olika sätt runtom på kroppen.

Eftersom kudden är tillverkad i ett meshmaterial som andas och har funktioner där du kan ställa in den på värme är den mycket bekväm att använda även när du inte ska ha en massage. Örngottet är också mycket enkelt att ta av och går att tvätta i en vanlig tvättmaskin.

Kudden är inte bara praktiskt. Den är också liten nog att ta med sig var du vill. Måtten är nämligen bara 40 x 27 x 12 cm. Något som gör den mycket smidig att ta med sig. Känner du för att slappna av på semestern får den lätt plats i resväskan.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer MG 147

#4 Beurer MG 145

Beurer MG 145 Massagekudde
4/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Med Beurer MG 145 kan du unna dig en väldigt avslappnande massage hemma. Oavsett om du är stel i ryggen, axlarna, nacken eller benen så får du garanterat en underbar massage med denna kudde som har en inbyggd värmefunktion. Massagekudden är användbar för hela kroppen tack vare sin unika och mångsidiga design.

Beurer MG 145 är en shiatsumassagekudde. Även om denna traditionella metod inte har blivit bekräftad som en effektiv medicinsk behandling, kan vi ändå konstatera att massage i sig hjälper oss att må mycket bättre och känna oss mer avslappnade.

Tack vare den universella kuddformen kan du njuta av en mångsidig massage som är avslappnande för speciellt ben, nacke, rygg och axlar. Kudden har en inbyggd ljus- och värmefunktion, plus fyra shiatsu-massagehuvuden som roterar parvis. Beurer MG 145 har en extra mjuk yta gjord av mikrofleecefibrer och locket är avtagbart. Den är maskintvättbar.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer MG 145

#5 Medisana MC840

3.8/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Medisana MC840 är en massagekudde som gör det enkelt och smidigt att få en massage hemma. Shiatsu-massage är en typ av massage som går ut på att massören använder handflatorna och fingrarna för att lägga tryck på olika spänningar i musklerna. Kudden fungerar på samma sätt. Det finns fyra roterande huvuden som lägger tryck på dina muskler och lättar på spänningar du har.

Medisana MC840 har några funktioner som gör det både enkelt för dig som användare och som ökar kvaliteten på massagen. Den har en styrkontroll som gör det enkelt att ställa in kudden på en hastighet och hårdhet som passar dig. Det finns även värmefunktion i kudden som gör att dina muskler slappnar av mer när du använder den och på så sätt får du ut mer av massagen.

Massagekudden är främst avsedd att använda både på din nacke, axlar och övre delen av ryggen. Men vill du även kunna använda den på andra platser på kroppen går även det att göra utan problem.

Egenskaper

Aktuella priser för Medisana MC840

#6 Zenkuru Massagekudde - Populär hos kunderna

3.8/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Zenkuru Massagekudde har en unik utformning och teknologi, som med sina roterande massagehuvuden kan massera din rygg och andra kroppsdelar riktigt på djupet.

Massagekudden från Zenkuru kan drivas med både 12 volt och nätspänning, vilket gör att den kan användas både hemma eller i bilen och husvagnen. Det ger dig en unik möjlighet att slappna av med en massage, både när du kommer hem efter jobbet eller när du är ute och reser.

Den här massagekudden är dessutom extremt energisnål i förhållande till hur effektiv den är. Den drar endast 30 watt och med sin låga vikt på ca 3,5 kg och sitt smidiga format på 63 x 42 x 11 cm, kan den både läggas undan lätt och packas ner för att tas med på resan.

Förutom att kunna ge dig en behaglig shiatsu-massage, kan du även använda den inbyggda värmefunktionen. Det är vanligt att man spänner sig i axlar och rygg när det är kallt ute, så därför är det extra bra för dig att du kan få en varm och skön massage när du vill och behöver det.

Egenskaper

Aktuella priser för Zenkuru Massagekudde

Köpguide

En massagekudde kan vara till stor hjälp vid ömma muskler i kroppen. Att ha ont i nacke och axlar är vanligt och stela muskler är ofta anledningen till inköp av massagekuddar. Fördelarna är många med produkten och de används även frekvent av utövare av påfrestande sporter då de kan avhjälpa vid eventuella problem.

Massagekuddar finns i flera storlekar och för olika områden av kroppen samt att funktionerna kan variera stort. Grundprincipen är dock att det är en kudde som ger massage. I vår köpguide får du tips om hur du väljer den massagekudde som passar dina behov och vad du bör tänka på innan inköp.

Att tänka på vid köp av en massagekudde

Alla massagekuddar kan massera men de har även olika funktioner beroende på hur avancerade de är. De enkla, billiga varianterna har ofta färre program och inställningar men det som också kan skilja sig stort är massagehuvudenas utformning. Du bör välja den massagekudde som effektivt kan hjälpa dig med ditt problemområde.

Massage är avslappnande och kan förutom att reducera kroppsliga problem även hjälpa till att lindra stress och ångest. Innan du väljer massagekudde bör du tänka igenom vilket område den ska användas på, om den ska vara sladd- eller batteridriven samt hur ofta du kommer att använda den för att sedan hitta en passande modell.

Funktioner

Muskler och användningsområde

Utformningen av massagekuddar skiljer sig åt vilket gör att några modeller lämpar sig bättre för en del muskelgrupper än andra. Kuddarna masserar även olika hårt och du bör kolla upp motorstyrkan. Genom att läsa recensioner av olika massagekuddar får du enklare en överblick över de alternativ som finns på marknaden.

Om du har besvär av ömma muskler på flera ställen i kroppen är det bra att välja en mångfunktionell massagekudde som kan användas på alla områden. Det finns de massagekuddar som är välbalanserade och fungerar såväl på nacke och rygg som vader och lår. Det upplevda resultat är dock individuellt då alla har olika preferenser.

Massageprogram och inställningar

Alla massagekuddar har program och inställningar, vanligtvis kan du ställa in vilken hastighet massagehuvudet ska röra sig i samt åt vilket håll det ska röra sig. Om du är stel och vill ha avslappning är en långsam hastighet att föredra, medan snabbare massage lämpar sig väl för muskelknutor och träningsvärk.

Det är inte ovanligt att en massagekudde har någon typ av värmefunktion, ofta infravärme, vilket kan göra massagen mer effektiv. Massageprocessen blir bekvämare med värme och det hjälper även musklerna att slappna av. Värme har också en positiv inverkan på blodcirkulationen, vilket både kan förebygga och lindra en rad muskelbesvär.

Utformning och massagehuvuden

Även om två massagekuddar kan se lika ut i utformningen kan funktionen skilja sig avsevärt om deras massagehuvuden ser olika ut. Längden på massagehuvudena kan vara avgörande för huruvida muskeln kläms eller inte, vilket kan göra att trycket upplevs för högt och det gör i sin tur massagen obekväm.

Batteridriven massagekudde eller med sladd?

De flesta av marknadens massagekuddar är idag sladdrivna, även om batteridrivna modeller uppskattas mer av användarna. En sladd kan ofta upplevas som att den är i vägen och sladden minskar flexibiliteten vid användningen då du inte kan använda din massagekudde varsomhelst. Dock är sladdrivna modeller billigare i inköp jämfört med batteridrivna varianter.

En nackdel med batteridrivna massagekuddar är att batteriet riskerar att ta slut och måste laddas mitt i massagen. Många modeller har tyvärr kort batteritid, vilket du bör kontrollera innan inköp. Vilken variant du ska välja beror på dina preferenser, men även på din budget då prisskillnaderna kan vara stora.

Vad är en massagekudde bra för?

En massagekudde kan vara bra både vid fysiska och psykiska bekymmer beroende på hur och var den används. Beroende på kapaciteten kan den avhjälpa vid stelhet och träningsvärk. Några modeller är speciellt utformade för sportmassage och fungerar då utmärkt vid sportskador eller för att lindra trötta muskler efter intensiv träning.

Många personer går på massage för att lindra stress och för avkoppling och det har bevisat hälsosamma effekter. Med en massagekudde hemma kan du få massage på dina villkor och det kan i längden hjälpa mot sömnsvårigheter och andra stressrelaterade problem. Det kan också vara till hjälp vid migrän eller spänningshuvudvärk.

Använd en massagekudde för stressreduktion och avslappning

I studien ”Intern. J. Neuroscience, 115:1397?1413, 2005″ påvisades att massage med normalt tryck har flera hälsosamma effekter. Enligt studien sänktes hormonet kortisol med upp till 30 % och kortisol är ett hormon som bidrar till stress. Dopamin och serotonin som är bundet till kroppens belöningssystem sägs öka av normalstark massage.

Med en massagekudde i lugn takt och en avkopplande stämning utan skärmar och med dämpad belysning kan du slappna av till max. Om du lider av sömnbesvär är det klokt att använda massagekudden precis innan läggdags så att både hjärnan och kroppen kommer i rätt känsla för sömn. Avkoppling kan även sänka ditt blodtryck.

Fördelar med massage

Fördelarna med massage är många, förutom att det är avslappnande och hjälper stela muskler att mjukas upp. Massage stärker också ditt immunförsvar då det ökar antalet vita blodkroppar i din kropp, vilket gör dig mer motståndskraftig mot infektioner. Med massage påskyndar du också läkning samt att du återhämtar dig snabbare.

Shiatsu-tekniken

Shiatsu-tekniken är den typ av massage som de allra flesta föredrar då den ger enkel punktmassage. Det är fullt möjligt att använda en massagekudde för tekniken och det kan hjälpa dig att komma till ro och varva ner efter en lång dag. Massage hjälper endorfiner att pumpas ut i kroppen.

Frågor att ställa dig innan köp

Innan du köper en massagekudde bör du ställa dig en del frågor, så som hur ofta den kommer att användas. Om du bara kommer använda den sporadiskt kan det vara onödigt att välja en dyr modell. Du bör också noggrant överväga om du vill ha en som är sladd- eller batteridriven.

Du bör också kontrollera rengöringsmöjligheterna för kudden, det är bra om den har avtagbart, tvättbart tyg. En annan sak att kolla upp är garantimöjligheterna, många tillverkare erbjuder lång garanti på sina produkter. Du kan också tänka över om du vill ha en massagekudde med värmefunktion, det är dock alltid att föredra.

Få ut det mesta av din massagekudde

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din massagekudde bör du välja en som fått bra recensioner och som andra kunder är nöjda med. Du bör också köpa den massagekudde som har de funktioner du önskar. Rätt massagekudde är en investering som du kommer ha stor nytta av.

Så här har vi gjort testet

Jämförelsen av produkterna utförs av vår testpanel som dels genomför egna tester och recensioner av produkterna, och dels gör research från andra andra experttester och äkta användarrecensioner, för att sedan väga samman alla intryck och omdömen. Med den här metoden tycker vi att vi ger en rättvis och objektiv bild av vilka massagekuddar som faktiskt anses vara bäst i test av både experter och den stora massan. Det tycker vi är schysst mot dig och vi kan med gott samvete säga att vi har gjort vårt bästa för att guida dig till ett genomtänkt köpbeslut.

Om du skulle genomföra ett köp efter ett klick på någon av länkarna i artikeln kan vi komma att erhålla en mindre provision. Detta är inget som påverkar testpanelens betyg eller rangordning av produkterna, utan är endast ett sätt för oss att kunna fortsätta göra genomarbetade tester som hjälper dig att välja rätt produkter.

Källor

  1. https://www.beurer.com/web/gb/products/wellbeing/shiatsu-and-massage/shiatsu-cushions-and-covers/mg-147.php
  2. https://www.beurer.com/web/gb/products/wellbeing/shiatsu-and-massage/shiatsu-cushions-and-covers/mg-145.php
  3. https://www.medisana.com/en/Wellness/Massage-devices/MC-840-Shiatsu-massage-cushion.html

Liknande produkter

Nackmassage-apparat bäst i test
Nackmassageapparat
Massagepistol - test
Massagepistol
Fotmassageapparater test
Fotmassageapparat