Fotmassageapparat

Bästa fotmassage

Vi har jämfört och testat 6 fotmassageapparater för hemmabruk

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Blunda och föreställ dig att du sitter hemma och att dina fötter helt plötsligt omsluts av något varmt och mjukt. Mm, vad skönt! Tänk dig också att det här varma och mjuka som omsluter dina fötter, varsamt börjar massera dem med behagliga rörelser och ett stadigt tryck. Öppna nu ögonen och inse att den här mysiga visionen som vi precis har beskrivit, inte är någon dröm. Det är verklighet. Och verkligheten stavas fotmassage-maskin. En fantastiskt mysig pryl som ger dig och dina fötter den ompyssling de förtjänar.

På marknaden av fotmassageapparater finns idag ett antal olika produkter. Vi på Myslandet har skannat av utbudet och satt de sex mest populära maskinerna på prov. Nu kör vi igång testet!

Resultat - Topp 3

Flowlife Flowfeet Fotmassage

Flowlife Flowfeet

4.8/5
Zenkuru Fotmassage

Zenkuru Fotmassage

4.6/5
Beurer FM 90 Fotmassageapparat

Beurer FM 90

4.3/5

Testet

#1 Flowlife Flowfeet - Bäst i test

Flowlife Flowfeet Fotmassage
4.8/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Flowlife är ett svenskt företag som på kort tid har lanserat ett flertal massageprodukter. I utbudet finns såväl massagepistoler som massagekuddar, och inte minst fotmassageapparaten Flowfeet.

Flowfeet är en riktigt kompetent fotmassagemaskin som gör allt man förväntar sig och lite till. Med en enkel display styr du mellan tre olika massageprogram, tre olika intensitetsnivåer och värmefunktion. Därtill finns även en luftrenarfunktion som eliminerar eventuell dålig lukt.

Apparaten är av gedigen kvalitet och känns på alla sätt robust. Hos Flowlife kommer produkten med 100 dagars nöjd kund-garanti samt 2 års garanti, vilket alltid är uppskattat.

Priset kan tyckas vara något högt, men enligt Myslandets testpanel är Flowfeet värd varenda krona.

Egenskaper

Aktuella priser för Flowlife Flowfeet

#2 Zenkuru Fotmassage - Populär fotmasserare

Zenkuru Fotmassage med fötter
4.8/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Zenkuru Fotmassage är en fotmassageapparat som är oerhört populär och omtyckt av dess användare. Av över 100 sammanställda användarrecensioner har Zenkuru ett betyg på 4,3 av 5 vilket är ett riktigt toppbetyg. 

Funktionsmässigt har den allt man kan förvänta sig hos en massagemaskin i den här prisklassen. Med tre olika program och intensitetsinställningar finns ett läge som passar för varje tillfälle, oavsett om man önskar en lättare avslappningsmassage eller en mer djupgående massage. För extra myskänsla finns det även inbyggd värmebehandling samt en funktion som neutraliserar eventuell dålig lukt. Apparaten känns välbyggd och är av genomgående hög kvalitet.

Zenkuru Fotmassage kommer åt runt hela foten med sin shiatsumassage och lämnar användaren med en väldigt behaglig, avslappnad och skön känsla efteråt. En perfekt mysprodukt att ha i hemmet.

Egenskaper

Aktuella priser för Zenkuru Fotmassage

#3 Beurer FM 90 - Bra premiumval

Beurer FM 90 Fotmassageapparat
4.3/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Beurer FM 90 är en premiumprodukt för dig som tar din fotmassage på allvar. Den har en stor bredd av funktioner, men en något hög prislapp sett till konkurrerande apparater.

Fötterna masseras med både shiatsu- och tryckluft. Med de tre olika massageprogrammen samt de tre intensitetsnivåerna går massagen att anpassa precis som du vill ha den. Värmefunktionen skapar en extra mysig känsla. Alla funktioner styrs smidigt via den tydliga funktionsdisplayen.

Beurer FM 90 har i andra recensioner och tester fått skyhöga betyg och fantastiska omdömen. På Amazons tyska hemsida har den 4.3/5 i kundomdöme och den har flera ”bäst i test”-utmärkelser. Sammanfattningsvis är det alltså en fotmassageapparat av högsta kvalitet som erbjuder allt man kan förvänta sig.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer FM 90

#4 Medisana FM 888

Medisana FM 888 Fotmassage-maskin
3.9/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Medisana FM 888 erbjuder angenäm fotmassage i olika intensitetsnivåer och med mysig värmefunktion. Perfekt avslappning för ett par trötta och spända fötter.

Den här fotmassage-maskinen är något av en underdog jämfört med övriga produkter i det här testet. Det betyder dock inte att det är en sämre apparat. Medisana FM 888 gör det den ska, men har inte riktigt någon funktion som sticker ut som gör den extra köpvärd. Det är helt klart en bra fotmassageapparat, men i den här prisklassen har vi hittat andra alternativ där du får mer för pengarna.

Egenskaper

Aktuella priser för Medisana FM 888

#5 Beurer FM 60 - Prisvärd och smidig

Beurer FM 60 Fotmassageapparat
3.5/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Beurer FM 60 är en omtyckt fotmassage-maskin som levererar skön massage till ett rimligt pris. Den har hela 18 stycken massagehuvuden som ser till att båda fötterna blir genomgående masserade.

Till utseendet skiljer Beurer FM 60 sig från övriga massageapparater i det här testet. Istället för att ha hål där man stoppar in fötterna, har den här vad man skulle kunna kalla för en öppen design. Det vill säga att man placerar fötterna ovanpå maskinen. Här ser vi både fördelar och nackdelar. Till det positiva hör att den blir något smidigare att förvara, samt att man inte begränsas av vilken storlek man har på fötterna. Vi tycker däremot att man tappar lite av mysfaktorn jämfört med att få stoppa in fötterna i sin fotmassagemaskin. Det ska dock sägas att Beurer FM 60 även kommer med en värmefunktion, så det finns ingen risk för kalla fötter med denna funktion påslagen.

En annan unik funktion som är värd att nämna är att apparatens höjd och vinkel kan justeras. Något som säkerställer att massagen blir så behaglig som möjligt vid varje givet tillfälle.

Allt som allt är Beurer FM 60 en riktigt bra fotmassageapparat för dig som föredrar en något smidigare utformning, men ändå vill ha en gedigen fotmassage till ett överkomligt pris.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer FM 60

#6 Andersson MLM 2.0 - Bra budgetval

Andersson Fotmassage MLM 2.0
4.3/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Andersson MLM 2.0 är en förhållandevis billig fotmassage-maskin som det låga priset till trots, levererar en riktigt bra och behaglig massage. Av över 30 kundrecensioner har den fått betyget 4 av 5.

Andersson är NetOnNets eget varumärke av prisvärda elektronikprodukter. MLM 2.0 är inget undantag. Här får man många av de funktioner som man hittar i dyrare fotmassageapparater. Detta är funktioner som valbar värmefunktion, ett flertal olika styrkor och massagelägen, samt ett förprogrammerat massageprogram. Allt för att ge en så skön fotmassage som möjligt.

Sådant som saknas jämfört med dyrare varianter är till exempel tryckluftsmassage för att komma åt runt hela foten, samt funktion för att neutralisera dålig lukt.

Enligt de användarrecensioner vi tagit del av, så beröms Andersson MLM 2.0 för att ge fantastisk avslappning, låg ljudnivå samt ett väldigt konkurrenskraftigt pris. Vår testpanel instämmer och rekommenderar den här produkten till dig som vill ha mycket massage för pengarna.

Egenskaper

Aktuella priser för Andersson Fotmassage MLM 2.0

Köpguide

Alla de fotmassageapparater som jämförts i detta test har visat sig vara bra. De skiljer sig åt på olika sätt, men håller alla en kvalitetsnivå som lever upp till förväntan och pris hos respektive produkt. Detta innebär att oavsett vilken apparat du väljer, kommer den att tillgodose dina fötter med behaglig och skön massage. Ditt köpbeslut bör därför baseras på om det är någon specifik funktion eller egenskap som är extra viktig för dig, och/eller hur stor budget du har att lägga på en fotmassagemaskin. Här nedan går vi igenom några saker som kan vara värt att tänka på när du går i tankarna på att köpa en fotmassageprodukt.

Funktioner och egenskaper

De flesta fotmassageapparaterna använder sig av så kallad shiatsu-teknik, vilket går ut på att trycka på olika punkter. Av de sex produkterna som vi jämfört, erbjuder alla shiatsumassage, så detta är något som du får oavsett vilken du väljer. Shiatsutekniken fokuserar primärt på de mjuka delarna av foten, det vill säga undersidan av foten samt hälen. Om du önskar en omkramande känsla runt hela foten, så finns det vissa apparater som fokuserar på ovansidan av foten med en typ av tryckluftsmassage.

Alla jämförda fotmassagemaskiner kommer med en reglerbar värmefunktion. Du kan alltså välja om du vill ha enbart massage eller även få en värmande känsla runt foten. Många användare uppskattar värmefunktionen eftersom det bidrar till en mysigare och skönare känsla, samt att foten har lättare att slappna av vilket i sin tur möjliggör att man kan köra en mer intensiv massage utan att det gör ont.

Utformning

Fem av sex apparater i vårt test är av samma design. Alltså den  där det finns hål att stoppa in fötterna i. Detta är den vanligaste utformningen generellt av fotmassageprodukter och den variant som skapar den bästa mysupplevelsen enligt vår testpanel. Om man bor litet eller bara har ont om plats för förvaring, kan dessa modeller vara aningen otympliga att gömma undan på ett smidigt sätt. De flesta apparaterna av denna modell är också rekommenderade för fötter upp till storlek 46, vilket innebär att om du har större fötter än så, kan det vara svårt för dem att få plats.

En av produkterna vi jämfört (Beurer FM 60) kommer i ett annorlunda format som tar en aning mindre plats och skulle kunna vara ett bra alternativ för dig som enklare vill kunna förvara din fotmassagemaskin.

Så här har vi gjort testet

Jämförelsen av produkterna går till som så att vår testpanel dels genomför egna tester och recensioner av produkterna, och dels att vi väger in andra experttester och äkta användarrecensioner. Med den här metoden tycker vi att vi ger en rättvis och objektiv bild av vilka produkter som faktiskt anses vara bäst av den stora massan. Det tycker vi är schysst mot dig och vi kan med gott samvete säga att vi har gjort vårt bästa för att guida dig till ett genomtänkt köpbeslut.

Liknande produkter

Massagepistol - test
Massagepistol
Massagekudde test
Massagekudde
Fotbad - Bäst i test
Fotbad