Fotbad

Fotbad - bäst i test

Vi har jämfört och testat 5 elektriska fotbad för hemmabruk

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ta ett fotbad med massage är ett utmärkt sätt att koppla av på och låta sina fötter vila efter en lång dag. Förutom de avkopplande aspekterna, kan ett fotbad även hjälpa till att lindra besvär med t.ex. hälsprickor och förhårdnader på fötterna. Oavsett i vilket syfte du tänkt använda ditt fotbad, kan vi garantera att det kommer bidra med mycket mys och njutning i din vardag. 

På marknaden av fotbad finns ett flertal olika produkter som alla skiljer sig mer eller mindre åt från varandra. Vi på Myslandet har plockat ut de fem mest populära och satt dem på prov för att hitta det absolut bästa fotbadet att använda hemma. Läs vidare för att se vilket fotbad som vi korat till bäst i test här nedan!

Resultat - Topp 3

Beurer FB 50 Fotbad

Beurer FB 50

4.8/5

Beurer FB 35 Fotbad

Beurer FB 35

4/5

Beurer FB 30 Fotbad

Beurer FB 30

4.1/5

Testet

#1 Beurer FB 50 - Bäst i test

Beurer FB 50 Fotbad
4.8/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

FB 50 är Beurers toppmodell av fotbad som är utrustad med alla funktioner man kan tänka sig och med en byggkvalitet som slår alla andra produkter vi testat. Med detta fotbad får du helt enkelt en mängd toppenfunktioner till dina fötter.

Bland funktionerna hittar vi exempelvis fem olika nivåer av vattentemperatur (mellan 35-48 grader), vibrations- och zonmassage, bubbelfunktion, samt infrarött ljus. Utöver detta, kommer fotbadet även med tre pedikyrtillbehör för olika ändamål, däribland peeling och massage.

Något som vi noterade, samt har läst i andra recensioner och tester, är att FB 50 har en oslagbar förmåga att behålla vattentemperaturen. Den är också något mer tilltagen i storleken än de andra modellerna, vilket gör det till det perfekta valet för dig med lite större fötter.

Vill du ha det bästa av det bästa, så är Beurer FB 50 alltså det du ska satsa på. Här får du en mängd användbara funktioner och en oöverträffad kvalitet, så att du till ett rimligt pris kan skämma bort och ta hand om dina fötter.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer FB 50

#2 Beurer FB 35 - Prisvärt val

Beurer FB 35 Fotbad
4/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

FB 35 är en prisvärd modell från Beurer som placerar sig i mellanskiktet av deras fotbad. FB 35 är aningen mer sparsamt utrustad än storebrodern FB 50, men har ändå de allra flesta funktioner man kan önska sig.

Fotbadet har ett magnetfält och en pedikyrapplikation som ska bidra till att du kommer att få avslappnade och välvårdade fötter. Med det smarta aromafiltret kan du också addera en härlig spakänsla med aromatiska dofter – allt för att få en känsla av välbefinnande i hemmet.

Beurer FB 35 är ett fotbad designat för att ge dig både bad och välbehövlig fotmassage. Fotbadet kommer med tre smidiga funktioner: vibrationsmassage, bubbelmassage och vattentemperering. Beurer FB 35 har 16 integrerade magneter för magnetfältsbehandling och tre utbytbara pedikyrredskap för att du ska kunna få extra fina fötter. Fotbadet kommer även med lugnande zoner med infrarött ljus som är perfekt för att mjuka upp stressade muskler i dina fötter.

För att du ska känna dig trygg har din Beurer FB 35 ett säkert non-slip med halkfria gummifötter och ett avtagbart stänkskydd så du slipper städa efter din avslappnande fotmassage. Fotbadet lämpar sig för en skostorlek upp till storlek 44 och fotbadet har en dimension på 41 x 38 x 17 cm. Fotbadet är således litet och kan smidigt plockas undan med ett praktiskt bärhandtag.

Om du vill ha ett riktigt bra fotbad med många funktioner, men tycker att Beurer FB 50 är något dyrt, så är FB 35 det bästa valet för dig!

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer FB 35

#3 Beurer FB 30 - Litet och smidigt

Beurer FB 30 Fotbad
4.1/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Beurer FB 30 är ett avslappnande fotbad för hemmabruk som både har bubbel- och massagefunktion. Fotbadet går att fälla ihop, vilket gör det enkelt att förvara mellan användningarna. Det är dessutom relativt litet (42 x 40 x 19,5 cm), vilket passar bra för dig som inte har så stor yta.

Precis som de andra modellerna i vårt test, är Beurer FB 30 elektriskt, med en effekt på 60W. Tack vare det hålls vattnet och dina fötter varma under hela ditt fotbad. Det är ett perfekt sätt att mjuka upp fötterna för kommande fotvård, exempel filning och nagelklippning.

Fotbadet har både bubbel- och massagefunktion och i mitten finns en pedikyrplatta som du kan fila dina fötter mot. FB 30 har en uppvärmningsfunktion på vattnet och i botten finns glidskyddande gummifötter för att du ska slippa halka runt med fötterna. För maximal avslappning är det även utrustad med ett lugnande infrarött ljus.

Beurer FB 30 är ett mycket prisvärt fotbad och passar dig som nöjer dig med en lite enklare modell men ändå vill få en lyxig och avslappnande känsla med bubblor och massage. Den saknar exempelvis massagerullar i botten. Tack vare att den är hopfällbar blir den mycket smidig och tar lite plats vid förvaring.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer FB 30

#4 OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa - Populärt fotbad

OBH Nordica 6063 Fotbad
3.6/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

OBH Nordica 6063 är ett härligt fotbad med flera smarta funktioner som gör trötta fötter glada igen. Fotbadet är försett med vibrationsmassage, infraröd punktvärme, bubbeleffekt och flera massagetillbehör. Fyll i varmt vatten så ser den värmande undersidan till att hålla vattnet fortsatt varmt för att förlänga den avslappnande stunden.

OBH Nordica 6063 tillhör budgetsegmentet och passar extra bra för dig med en begränsad budget men som inte vill göra avkall på kvalitet. Trots den tilltalande prislappen har fotbadet flera av de funktioner som återfinns hos dess lyxigare konkurrenter, såsom exempelvis massagerullar som du kan dra undersidan av dina fötter mot.

Fotbadet rymmer 4,6 liter vatten och är försett med en praktisk hällpip som underlättar när du ska tömma ut vattnet efter användning. Dessutom finns ett stänkskydd som minskar risken att vatten stänker ut under användning. Det är uppskattat då det kan vara skönt att njuta av ett fotbad medan du tittar på tv.

Att välja fotbad kan vara svårt då det finns många att välja bland, men det här fotbadet har samlat flera av de viktigaste funktionerna som efterfrågas av användare, vilket gör detta till ett bra budgetval.

Egenskaper

Aktuella priser för OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa

#5 Andersson Fotbad FTB 2.0 - Bästa budgetvalet

Andersson Fotbad FTB 2.0
4.3/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Andersson FTB 2.0 – fotbadet som dina fötter kommer tacka dig för att du köpt. I dagens stressade samhälle är det viktigt att ta hand om sig själv och detta fotbad är till stor hjälp för just det. Det tillhör ett av de mest prisvärda fotbaden så ekonomiskt är det en vinnare.

Fotbadet är utrustat med flera tillbehör. Till Andersson FTB 2.0 följer det med flera massagebollar för massage medan du njuter av ditt fotbad. Mjukgörande pimpsten som även tar bort död hud och mjukar upp fötterna samt en borste för att borsta fötterna rena i samband med ditt fotbad.

FTB 2.0 är försett med ett infrarött ljus. Det stimulerar blodcirkulationen och hjälper dig om dina fötter ofta är kalla. Det är även utrustat med ställbar vattentemperatur på mellan 35ºC och 48ºC, allt för din egen personliga komfort. Det går att fylla fotbadet med varmt eller kallt vatten, du väljer.

Fotbadet kommer med flera funktioner och finesser. Den har exempelvis tre olika funktionslägen som höjer upplevelsen lite mer. Du kan välja följande: Massage/Infraröd, Bubbelbad/Värme eller Massage/Värme/Bubbelbad/Infraröd. Både funktioner och tillbehör i kombination med det låga priset, gör detta fotbad till ett perfekt budgetval.

Egenskaper

Aktuella priser för Andersson Fotbad FTB 2.0

Köpguide

Fördelarna är många med ett elektriskt fotbad och marknaden är full av olika modeller från diverse varumärken. Det är viktigt att du vet vilken budget du har att röra dig med innan du bestämmer dig för vilket av fotbaden du vill satsa på. Oftast är de inte särskilt dyra men funktionerna kan variera stort beroende på modell. Vi ska i vår guide ta upp vad du bör tänka på innan du gör ditt inköp samt vilka fördelar produkten har.

Att ta hand om sina fötter är viktigt då de bär upp dig hela dagen och både musklerna och huden förtjänar omsorg. Ett fotbad kan användas för avslappning, massage och uppvärmning men det kan också användas för att lindra och motverka fotproblem så som hälsprickor och förhårdnader. Bland funktionerna som brukar erbjudas finns bubblor, vibration, värme och infrarött ljus.

Att tänka på vid köp av fotbad

Det bästa fotbadet är det som uppfyller dina specifika krav. En viktig aspekt är uppvärmningen, då varmvatten är ett viktigt element. Användarvänligheten bör också tas i åtanke då det ska vara lätt att sätta igång, gärna med ett enkelt knapptryck. Ett fotbad ska lindra din stress, inte bidra till den. Du bör också ta en titt på storleken på fotbadet, det ska ha gott om plats för dina fötter men ändå kunna förvaras på ett enkelt sätt.

Ett fotbad som du använder hemma ska också vara smidigt att rengöra efter användning. De modeller som har avtagbara delar är enklare att rengöra så det är klokt att kontrollera vilka modeller som har sådana. En annan faktor som är viktig är ljudnivån. Ett fotbad som låter mycket kommer inte ge dig den avslappning du är ute efter. Kontrollera också om fotbadet du väljer tål badsalt och tvål utan att dräneringshålen täpps till om det är någonting du planerar att använda.

Funktioner

Massagefunktion

Elektriska fotbad har i de allra flesta fall en eller flera massagefunktioner, dock kan effekten variera stort. När du ska köpa ett fotbad bör du därför undersöka hur massagefunktionen fungerar och läsa recensioner om vad andra tycker. Många varianter har någon typ av massagerullar i botten. Du bör vara medveten om att de inte drivs av el utan det är du själv som rullar dem med fötterna. Det kan bidra till en bra punktmassage och du bestämmer själv trycket med dina fötter.

Några fotbad med massage har flera massageprogram som du kan välja mellan, det är oftast de modeller som är lite dyrare i inköpspris. Värmemassage är vanligt och några har även reglerbara vattenstrålar som förhöjer användarupplevelsen. Några exklusiva elektriska fotbad erbjuder även aromaterapi, vilket ger en lyxigare upplevelse med härlig doft. Innan du väljer vilket elektriskt fotbad du ska köpa bör du tänka igenom vilka funktioner just du vill ha samt inom vilken prisklass fotbadet får ligga.

Värmefunktion och bubbeleffekt

Värmefunktionen är bland de viktigaste faktorerna när du ska välja fotbad, för utan en sådan är ditt fotbad precis som en vanlig balja. Värmen hjälper till med avslappningen och mjukar upp foten. Just värmefunktionen kan skilja sig avsevärt mellan olika fotbadsmodeller och några varianter har svårt att upprätthålla värmen under fotbadet. De bästa modellerna brukar ge dig möjligheten att justera temperaturen mellan olika gradantal för att du ska få just den temperatur du önskar på fotbadet.

Många önskar en bubbeleffekt då det stimulerar fötterna och dess känsel. Hur bra funktionen är varierar beroende på vilken modell du väljer och det är klokt att välja en som har en bra bubbeleffekt. Fötterna är anslutna till det centrala nervsystemet och smärta i dem kan påverka hela kroppen, vilket gör det extra viktigt att ta hand om dem. Med ett elektriskt fotbad kan du mjuka upp fötterna och få avslappning under tiden du gör andra saker.

Infrarött ljus och vibration

Många varumärken utrustar sina elektriska fotbad med infrarött ljus då det sägs få massagen att tränga förbi huden och djupare in i vävnad och muskler. Även om effekten är okänd är det någonting många fotbad är utrustade med. Vibration är ytterligare en faktor som förhöjer upplevelsen och hjälper till att släppa på spänningarna i foten. Magnetfältsbehandling har också introducerats i en del av marknadens fotbad och det är en alternativ medicinsk faktor där effekten inte är bevisad.

Fördelar med att bada fötterna i ett fotbad

Fötterna bär upp våra kroppar hela dagen och efter en lång arbetsdag kan de vara svullna och ömma, vilket ett fotbad kan råda bot på. Dessutom är ett fotbad avslappnande och kan minska stressen. Fötterna förtjänar att tas om hand och ett masserande fotbad kan lindra smärta i dina fötter. Med ett elektriskt fotbad kan du ordna ett hemmaspa och ta hand om dina fötter någon gång i veckan och minska besvär och smärtor du känner i fötterna.

Fotproblem som kan lindras

Ett elektriskt fotbad kan hjälpa till att lindra en hel del fotproblem, däribland förhårdnader. En förhårdnad är kroppens naturliga svar mot påfrestningar och uppstår när en del av foten ständigt utsätts för tryck. Det är som ett skydd för foten men om det går för långt kan det leda till missfärgad hud och obekväma förhårdnader. Genom att använda ett elektriskt fotbad kan du mjuka upp förhårdnaderna och du kan sedan applicera en peelingkräm för att göra det lättare att fila bort hård hud.

Om huden på hälarna blir för torr och hård kan hälsprickor uppstå, vilket kan göra väldigt ont. I värsta fall kan det leda till infekterade sår och hälsprickorna bör därför behandlas direkt. Efter fotbadet bör du smörja in foten med en kräm framtagen för just sprickor i hälarna. Ett fotbad kan även avhjälpa vid problem med liktornar, någonting som bland annat kan uppstå vid användning av för trånga skor. Genom att bada fötterna en gång i veckan kan problemet lindras.

Få ut det mesta av ditt fotbad

När du valt det fotbad som passar dig bäst kan du dra största möjliga nytta av det på olika sätt. Om du vill förbättra cirkulationen i fötterna kan du lägga nyplockade tallbarr och riven pepparrot i kokande vatten som du häller i fotbadet, sätt ner fötterna i vattnet när temperaturen är lagom varm. Med johannesört och björkblad kan du bekämpa värk i fötterna och det rekommenderas att bada dem i avkok från de två sakerna precis innan läggdags.

Så här har vi gjort testet

Jämförelsen av produkterna går till som så att vår testpanel dels genomför egna tester och recensioner av produkterna, och dels att vi väger in andra experttester och äkta användarrecensioner. Med den här metoden tycker vi att vi ger en rättvis och objektiv bild av vilka produkter som faktiskt anses vara bäst i test av både experter och den stora massan. Det tycker vi är schysst mot dig och vi kan med gott samvete säga att vi har gjort vårt bästa för att guida dig till ett genomtänkt köpbeslut.

Om du skulle genomföra ett köp efter ett klick på någon av länkarna i artikeln kan vi komma att erhålla en mindre provision. Detta är inget som påverkar testpanelens betyg eller rangordning av produkterna, utan är endast ett sätt för oss att kunna fortsätta göra genomarbetade tester som hjälper dig att välja rätt produkter.

Liknande produkter

Fotmassageapparater test
Fotmassageapparat
Vikbar badbalja för vuxna test
Badbalja för vuxna