Sovhörlurar

Sovhörlurar - bäst i test

Test av mysiga hörlurar att sova med

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vi är många som gillar att avsluta dagen med att lyssna på något i sängen innan det är dags för att somna. Oavsett om det är en ljudbok, någon avslappnande musik, eller vad som helst för att slippa partnerns snarkningar eller ljudet från grannens karaokekväll, så finns dock ett par uppenbara problem. Vanliga hörlurar (både in-ear och over-ear), är väldigt otympliga och obekväma när man ligger på en kudde. Man måste i princip ligga still på rygg för att det ska fungera. Att lyssna direkt från telefonen eller genom en högtalare är inte alltid heller möjligt om man till exempel har en partner som försöker sova bredvid sig.

Den bästa lösningen heter SleepPhones sovhörlurar och är ett mysigt pannband med inbyggda högtalare som gör att du kan lyssna på vad du vill och röra dig obehindrat i sängen. Vår testpanel har kikat närmare på dem och samlat allt du behöver veta här nedan.

Trådlösa sovhörlurar med bluetooth

Trådlösa sovhörlurar med bluetooth
SleepPhones Wireless

För dig som vill ha optimalt mys och vill kunna vända dig i sängen utan att behöva tänka på någon sladd.

Bästa pris hos CoolStuff

Sovhörlurar med sladd

Sovhörlurar med 3,5mm sladd
SleepPhones Classic

Originalet av hörlurar att använda i sängen. Kopplas in med vanlig hörlurskabel (3,5mm). 

Bästa pris hos CoolStuff

Omdömen om SleepPhones

5/5
"Gubben som fick dessa är upp över öronen förtjust! Bra ljud och bra passform. Han har 60 cm runt om, och har M på sina, vilket är perfekt."
Marie
Från Coolstuff.se
5/5
"Min mamma fick dessa i julklapp. Hon vart jätteglad då hon varje kväll lyssnar på ljudbok när hon ska sova. Hon har många gånger nu berättat hur nöjd hon är."
Nejlikan
Från Coolstuff.se
4/5
"Vi upplevde pannbandet väldigt bekvämt, och vi tyckte det var en fördel att det var Bluetooth så man inte behöver trassla med en sladd på natten. Kan rekommendera den varmt."
Sleepy
Från Coolstuff.se

Allt du behöver veta om sovhörlurar

Sovhörlurar fungerar precis som ett par vanliga hörlurar, men har formen av ett mysigt pannband. I pannbandet finns två väldigt tunna högtalare som gör att du kan ligga i sängen och lyssna på vad du vill, utan alla bekymmer du får med ett par vanliga hörlurar i sängen. Ljudkvaliteten är bra och högtalarna går att plocka ur pannbandet om du skulle behöva tvätta det. 

Modeller

Hörlurarna finns i två olika modeller. En trådlös variant och en med sladd. Båda varianter har samma passform och finns i samma tillgängliga färger och storlekar. Det enda som skiljer är anslutningsmetoden till din mobiltelefon eller den enhet du lyssnar från. För dig som vill kunna röra dig helt obehindrat i sängen passar de trådlösa sovhörlurarna bäst. De ansluts enkelt via bluetooth och har en batteritid på 13 timmar. Laddningstiden är 3 timmar. 

Hörlurarna med sladd ansluts med vanlig hörlurskontakt (3,5mm). Har du en nyare mobiltelefon som saknar vanligt hörlursuttag, behövs en adapter. Fördelen med den här varianten är att de är något billigare än de sladdlösa, samt att de inte är beroende av batteri. De har alltså obegränsad batteritid och du slipper tänka på att ladda dem. Längden på sladden är 1,2m.

Uppdatering: Längre ner på sidan kan du läsa mer om en ny typ av trådlös sovhörlur som kommer i in ear-utförande. Ett utmärkt alternativ om du inte är såld på pannbandsmodellen.

Storlekar

Både de trådlösa sovhörlurarna och de med sladd finns i tre olika storlekar. Storleken baseras på huvudets omkrets mätt ovanför öronen. Om ditt mått är mitt emellan två storlekar så rekommenderas det att välja den mindre storleken eftersom materialet är så töjbart. 

  • Small (passar för 51-54 cm huvudomkrets)
  • Medium (passar för 55-59 cm huvudomkrets)
  • Large (passar för 60-63 cm huvudomkrets)

Färger

SleepPhones sovhörlurar finns i färgerna svart och lila. Se bilder nedan.

Bose Sleepbuds II - Alternativ till SleepPhones sovhörlurar

Bose Sleepbuds II Sovhörlurar Test

Bästa pris hos:

Om du känner att sovhörlurarna som kommer i modellen av ett pannband inte är något för dig, har det sedan vi publicerade den här sidan första gången, kommit en ny typ av sovhörlur på marknaden. Det är den kända hörlurstillverkaren Bose som har släppt sina Sleepbuds II, vilket är en modell av in ear-hörlurar som är anpassade för att sova med.

De brusreducerande sovhörlurarna har en låg profil så att de inte ska trycka mot öronen när du ligger i sängen samt en batteritid på hela 10-timmar så att de räcker hela natten.

Bose Sleepbuds II kommer med ett stort antal avslappnande ljud som styrs från Bose Sleep-appen i din mobiltelefon. I appen kan du även konfigurera till exempel ett eget väckningsalarm som bara hörs i hörlurarna så att du inte stör din partner om ni går upp vid olika tider. 

I en studie som Bose genomfört, fastställdes det att deras sovhörlurar hjälper användare att somna snabbare. 8 av 10 deltagare i undersökningen upplevde en förbättrad sömnkvalitet och hela 76% kände att det var lättare att somna och att sova tack vare brusreduceringen som blockerar buller och andra störande ljud.

Slutsatsen av vårt test blir helt enkelt att Sleepbuds II är ett väldigt bra alternativ för dig som föredrar in ear-modellen framför hörlurar i form av ett pannband.

Aktuella priser för Bose Sleepbuds II