Fotvärmare

Fotvärmare - bäst i test

Vi har jämfört och testat 5 elektriska fotvärmare

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Många av oss har problem med kalla fötter och det kan bero på saker som lufttemperatur, nervositet och kroppsliga spänningar. Ett bra botemedel mot kalla fötter är att investera i en elektrisk fotvärmare där du kan ställa in önskad temperatur till dina fötter. De är speciellt bra under vinterhalvåret och det är också ett utmärkt sätt att varva ner på. Att värma upp fötterna innan läggdags kan få dig att sova bättre och minska stelhet i fötterna. Det är dessutom oerhört mysigt att stoppa ner sina fötter och låta dem omslutas av det varma mjuka tyget.

Det finns ett antal olika modeller av fotvärmare som skiljer sig en del åt sett till funktioner och egenskaper. Vi har valt ut fem av de mest populära varianterna för att jämföra dem mot varandra och på så sätt guida dig till bästa möjliga köp. Läs vårt test här nedan!

Resultat - Topp 3

Beurer FWM 45 Elektrisk Fotvärmare - Test

Beurer FWM 45

4.8/5
Rubicson Elektrisk Fotvärmare - Test

Rubicson Elektrisk Fotvärmare

3.7/5

Beurer FWM 50 Elektrisk Fotvärmare - Test

Beurer FWM 50

4.4/5

Testet

#1 Beurer FWM 45 - Bäst i test

Beurer FWM 45 Elektrisk Fotvärmare - Test
4.8/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Beurer FWM 45 är en populär och omtyckt fotvärmare som inte bara värmer fötterna, utan även har en massagefunktion som ger en lättare fotmassage.

Med den här fotvärmaren får man i princip allt man kan önska sig. Innertyget är mjukt och fluffigt, du får både värme och massage för dina fötter, och allt styrs smidigt med den lilla medföljande kontrollen.

Något som inte är unikt för just Beurer FWM 45, men ändå värt att nämna är att den passar så gott som alla fotstorlekar. Såväl små som stora. En annan trevlig aspekt är att innertyget är avtagbart och går att tvätta (handtvätt).

Allt som allt en föredömlig elektrisk fotvärmare till ett rimligt pris. Behöver du en produkt som värmer dina frusna fötter, kan vi garantera att Beurer FWM 45 inte kommer att göra dig besviken.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer FWM 45

#2 Rubicson Elektrisk Fotvärmare - Budgetval

Rubicson Elektrisk Fotvärmare - Test
3.7/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Rubicson Elektrisk Fotvärmare är en modell i budgetklassen. Rubicson är Kjell & Companys eget varumärke och den går därför enbart att köpa hos dem.

Den här fotvärmaren har flera funktioner och egenskaper som återfinns hos de dyrare varianterna, så som flera temperaturlägen, avtagbart innertyg och timer.

Rubicson Fotvärmare har blandade recensioner av användare. Många tycker att den fungerar bra och att den är lätthanterlig, medan andra menar att den har problem med att bli ordentligt varm. Vissa rapporterar även en något ojämn värmefördelning över fötterna. Produktens samlade betyg hos Kjell & Company är i skrivande stund 3,5/5 vilket är att anse som godkänt.

De blandade betygen till trots, kan det vara ett alternativ att överväga sett till det låga priset. Med det sagt vill vi ändå slå ett slag för att gå upp en prisklass för att få en mycket bättre produkt som är mer prisvärd.

Egenskaper

Aktuella priser för Rubicson Elektrisk Fotvärmare

#3 Beurer FWM 50 - Bra premiumval

Beurer FWM 50 Elektrisk Fotvärmare - Test
4.4/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

Beurer FWM 50 är en optimal mysprodukt. Den levererar såväl härlig värme som massage för dina fötter, samt har ett väldigt fluffigt innertyg. Dessutom har den till och med ett mysigt utseende (på något konstigt vis).

Beurer är en tysk kvalitetstillverkare av hälso- och personvårdsprodukter, och det är ingen slump att alla tre topplaceringar i det här testet är deras produkter. FWM 50 är deras premium-fotvärmare och ligger därför något högre i pris än de andra modellerna.

Med det höga priset kommer dock en oslagbar kvalitet på köpet. Massage- och värmefunktionen kan användas separat vilket gör Beurer FWM 50 lite extramångsidig. Innertyget är tvättbart och den passar, precis som Beurers andra modeller, bra för stora fötter.

Bra val för dig som har en lite större budget och uppskattar högsta kvalitet.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer FWM 50

#4 Beurer FW 20 - Populär bland användare

Beurer FW 20 Elektrisk Fotvärmare - Test
4.5/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

FW 20 är en annan populär elektrisk fotvärmare från tyska Beurer. Den här varianten fokuserar helt och hållet på värmefunktionen. Den har alltså ingen massagefunktion.

Fotvärmaren styrs med den medföljande kontrollen och du kan välja mellan tre olika värmenivåer. Den har ett mjukt innertyg som går att tvätta i maskin och är ÖKO-TEX-certifierad. Enligt tillverkaren fungerar FW 20 även för stora fötter.

Beurer FW 20 har fått fina recensioner av användare, samt höga betyg i andra tester. För dig som inte har något behov av massage, utan endast vill värma dina fötter, är det här ett prisvärt val som kommer göra sitt jobb med bravur.

Egenskaper

Aktuella priser för Beurer FW 20

#5 Andersson Fotvärmare FTW 2.0

Andersson Fotvärmare FTW 2.0
3.3/5

Betyget baseras på testpanelens omdöme samt externa experttester, jämförelser och användarrecensioner.

Bästa pris hos:

Produktinformation

En till fotvärmare i budgetklassen är Andersson FTW 2.0. Andersson är NetOnNets eget varumärke inom teknik- och personvårdsprylar.

FTW 2.0 har tre olika värmelägen och når en temperatur mellan 50-70 grader. Den smidiga timerfunktionen gör att fotvärmaren stängs av automatiskt efter 90 minuter.

Den har fått lite varierande recensioner från användare, men med det samlade betyget på runt 3,8/5 är det definitivt ett rimligt val bland budgetmodellerna. Har du dock några hundralappar extra att lägga, så rekommenderar vi att du går upp ett snäpp i prisklass där du får mer pang för pengarna helt enkelt.

Egenskaper

Aktuella priser för Andersson Fotvärmare FTW 2.0

Köpguide

Att tänka på vid köp av fotvärmare

Innan du köper en elektrisk fotvärmare bör du tänka igenom vilka funktioner och egenskaper du önskar, samt inom vilken budget. Det finns fotvärmare i flera prisklasser och om du enbart är ute efter en produkt som värmer upp kalla fötter fungerar budgetvarianterna ofta utmärkt. Det är alltid klokt att läsa igenom recensioner för att se vad andra tycker om produktens prestation. Läs alltid på om en produkt innan du köper den för att se vad den har att erbjuda.

Det finns elektriska fotvärmare med inbyggd massagefunktion vilket kan vara optimalt om du står eller går mycket om under arbetsdagen eller i vardagslivet. Massagen kan lindra smärta och stelhet i dina ömma fötter och i kombination med värmen masseras musklerna på djupet. I vår köpguide för fotvärmare ska vi gå igenom hur en sådan fungerar, vilka funktioner de kan ha och vad du bör tänka på när du ska införskaffa dig en sådan. Vi ska också berätta mer om fotvärmarens fördelar.

Funktioner

Värme är den främsta funktionen i en elektrisk fotvärmare och temperaturerna som erbjuds kan variera beroende på modell. Det viktiga är att du väljer den variant som kan värma just dina fötter, om du har mycket kalla fötter är det klokt att välja en med högre kapacitet. De allra flesta fotvärmarna har flera värmeinställningar, men det finns också de som enbart har en. Vanligast är att de har två eller tre olika intensitet på värmen som erbjuds.

Massagefunktion är också någonting som finns i en del fotvärmare på marknaden, dock inte i alla. Fördelarna med en massagefunktion är att vibrationen kan dämpa ömheten i dina fötter och funktionen är därmed att föredra hos dig som står eller går mycket om dagarna. Om du enbart behöver komma till bukt med dina kalla fötter är massage dock inte en nödvändighet. När det kommer till effekt har några fotvärmare en effekt på enbart 16 watt medan andra har en på 100 watt.

Egenskaper

Några egenskaper du bör titta närmare på innan du väljer vilken produkt som passar dig är huruvida tyget är tvättbart. Eftersom du värmer fötterna är möjligheten stor att du börjar svettas och då är det av stor vikt att du kan tvätta fodret. Därför har många elektriska fotvärmare avtagbart innerfoder som antingen kan tvättas i maskin eller för hand. Innan du bestämmer dig för en fotvärmare bör du därför tänka på hur du vill tvätta fodret vid behov.

En annan viktig egenskap är självavstängning. Om du sitter med fotvärmaren i soffan på kvällen och råkar somna är det skönt att veta att den stänger av sig automatiskt efter en viss tid och därför är det klokt att välja en som har en avstängningsfunktion. Det är också bra om du brukar glömma att stänga av saker. Vanligtvis stänger fotvärmaren av sig efter 1,5 till 2 timmar beroende på vilken variant du väljer. Du bör också kontrollera hur lättanvänd handkontrollen är.

Hur fungerar en fotvärmare?

En elektrisk fotvärmare är enkel att använda, du behöver bara koppla in den i eluttaget och sedan välja den funktion eller värme du vill använda. Olika fotvärmare har olika effekt och värmelägen, några erbjuder även massage. De har en kontroll som sitter på sladden där du kan välja mellan olika inställningar och vilka inställningar som erbjuds beror på vilken modell du väljer. Fotvärmarna finns oftast i en storlek som passar alla och många passar dig med upp till storlek 46.

Massagefunktionen i en elektriskt fotvärme består oftast av vibrationsmassage, det är alltså inget som knådar dina fötter. Dock brukar vibrationen ge tillräckligt med omtanke åt ömma fötter och fotvärmarens främsta funktion är just att värma fötterna. När fotvärmaren har nått en behaglig temperatur kan du med fördel slå av den då eftervärmen håller i sig ett bra tag. De bra fotvärmarna har även skydd mot överhettning och många stänger av sig automatiskt efter en viss tids användning.

Fördelar med en elektrisk fotvärmare

En elektrisk fotvärmare är perfekt för dig som av olika anledningar har kalla fötter och som finner det obehagligt. Den värmer enkelt upp dina fötter och kan användas både när du sitter i soffan och ligger i sängen. Om du står och går mycket kan en fotvärmare med massagefunktion vara att föredra då den kan mjuka upp stela och trötta muskler. Eftersom den går på el behöver du inte heller oroa dig för att batteriet ska ta slut.

Fötternas funktion i kroppen

Fötterna är kroppens stötdämpare och de bär dagligen upp vår vikt. Foten har ben, leder och muskler samt en mängd nerver som signalerar hjärnan om vad vi behöver. Ofta ger vi inte fötterna den kärlek de behöver efter en hel dag, men med en elektrisk fotvärmare kan du skämma bort dem lite extra om kvällarna. Ömma och kalla fötter påverkar allmäntillståndet då fötternas tillstånd kan påverka resten av våra kroppar. Problem med fötterna kan leda till smärta i andra kroppsdelar.

Kalla fötter kan bero på en mängd olika saker, så som dålig blodcirkulation, sköldkörtelproblem eller stress och oro. Vid stress leder kroppen blod från fötter och händer till kroppens vitala organ. Med en fotvärmare kan du värma upp fötterna samtidigt som det kan ge avslappning vilket minskar stress och oro. På så sätt kan du slappna av och därmed få hjälp mot dina kalla fötter. En fotvärmare med vibrationsmassage ger ännu mer avslappning till dina fötter och kan lugna dig mer.

Välj en fotvärmare som passar dig

Avslutningsvis i vår köpguide för elektriska fotvärmare vill vi tipsa dig om att välja en fotvärmare som uppfyller dina behov. Om du bara fryser lite grann om fötterna behöver du inte en fotvärmare med lika hög effekt som om dina fötter är som isklumpar dagligen. Om du vill lindra stress och oro kan en fotvärmare med massagefunktion vara det bästa valet. Välj med fördel en fotvärmare som har avtagbart och tvättbart innerfoder för att fotvärmaren ska hålla sig fräsch längre.

Så här har vi gjort testet

Jämförelsen av fotvärmarna utförs av vår testpanel som dels genomför egna tester och recensioner av produkterna, och dels gör research från tillverkarna samt från andra tester och användarrecensioner, för att sedan väga samman alla intryck och omdömen. Med den här metoden tycker vi att vi ger en rättvis och objektiv bild av vilka produkter som faktiskt anses vara bäst i test av både experter och personerna som äger och använder dem. Det tycker vi är schysst mot dig och vi kan med gott samvete säga att vi har gjort vårt bästa för att guida dig till ett genomtänkt köpbeslut.

Om du skulle genomföra ett köp efter ett klick på någon av länkarna i artikeln kan vi komma att erhålla en mindre provision. Detta är inget som påverkar testpanelens betyg eller rangordning av produkterna, utan är endast ett sätt för oss att kunna fortsätta göra genomarbetade tester som hjälper dig att välja rätt produkter.

Källor

  1. https://www.beurer.com/web/gb/products/wellbeing/flexible-heating/foot-warmers/fwm-45.php
  2. https://www.beurer.com/web/gb/products/wellbeing/flexible-heating/foot-warmers/fw-20-grey.php
  3. https://www.beurer.com/web/gb/products/wellbeing/flexible-heating/foot-warmers/fwm-50.php

Liknande produkter

Värmetofflor test
Värmetofflor
Fotbad - Bäst i test
Fotbad
Fotmassageapparater test
Fotmassageapparat