Få mysigt hemma i jul

Julen är enligt många helt klart en av de mysigaste högtiderna. Hösten är en mörk årstid med stor avsaknad av ljus och därför är julen med sina dekorationer och festligheter ofta mycket välkommen. Det kan helt klart vara värt att lägga lite extra krut på dekorationerna över jul för att få till en riktigt mysig stämning.

Även om det går att använda samma julgranspynt är det roligt att förnya sig och också köpa en del nya dekorationer varje år. Har du barn är det roligt att skapa julpynt tillsammans och det är lätt att hitta roliga tillbehör online som ni kan pyssla med och göra fina dekorationer av.

Dekorativa julgranskulor

En rolig tradition som många har är att köpa nya julgranskulor varje år. Du kan titta till här för att se ett stort utbud av många roliga julgranskulor och andra härliga pynt och belysningar som du kan ha till julen.

Många tycker att julgranskulor ska vara klassiska, men att våga ta in lite nytänkande i julgranen kan faktiskt skapa stämning. Speciellt du som har småbarn kommer troligen att upptäcka att det blir en tradition barnen tycker mycket om.

Våga ta in färg, glitter och mönster

En annan sak som också kan höja julstämningen i ditt hem är att våga ta in fler färger, glitter och mönster. Även om rött och grönt är klassiska julfärger, är det helt okej att komplettera med rosa, blått eller silver om du önskar.

Kom ihåg att det inte behöver finnas några regler när det kommer till juldekorationer. Du bestämmer själv hur du vill ha det i ditt hem. Det betyder förstås också att vill du endast ha stilrena och neutrala dekorationer går det alldeles utmärkt även det.

Ta fram lite i taget

Eftersom hösten ofta är väldigt mörk är det många som vill ta fram juldekorationerna och framför allt juleljusen relativt tidigt. Och det är självklart helt okej! Problemet är att en del hinner nästan tröttna på sina juldekorationer innan julen ens har kommit på grund av att de sätter upp dem så tidigt.

Ett tips kan då vara att ta fram lite i taget. Då får du också njuta längre av det roliga att faktiskt pynta bostaden inför jul. Du kan börja med att exempelvis ta fram ljusslingor och adventsljusstakar. Varför inte skapa en tradition av att ta fram lite mer julpynt varje advent? Så avslutar du med att ta fram julgranen när det lackar mot jul på riktigt!